03 Μαρτίου, 2013

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΙΡΑΝ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Το Ιράν φαίνεται έτοιμο να απαντήσει στις πολεμικές απειλές Η.Π.Α και Ισραήλ καθώς σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ιρανικού στρατού χιλιάδες πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας θα προστατεύσουν την Ισλαμική Δημοκρατία από τους εχθρούς της. Ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Στρατηγός Ali Shadmani δήλωσε την Τετάρτη: “Περιμένουμε σχετική διαταγή από τον Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης [σ.σ. pentapostagma.gr τον Ayatollah Seyyed Ali Khamenei] για να εκτοξεύσουμε χιλιάδες πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στους εχθρούς που σκέφτονται να εισβάλλουν στο Ιράν.”

"Οι εχθροί, που είναι εξοπλισμένοι με προηγμένα οπλικά συστήματα, αναζητούν ευκαιρία και αφορμή να προβούν σε επίθεση, αλλά φοβούνται ακόμη και την ιδέα μίας πιθανής εισβολής'', πρόσθεσε ο Ιρανός διοικητής.Το ισραηλινό καθεστώς έχει απειλήσει επανειλημμένα να επιτεθεί κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν βάσει του αστήριχτου ισχυρισμού ότι το πυρηνικό και ενεργειακό πρόγραμμα της Τεχεράνης αποσκοπεί σε στρατιωτική αξιοποίηση και κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Το Ιράν αρνείται κατηγορηματικά τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Η Τεχεράνη έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της ως προς το Ψήφισμα Μη-Διάδοσης Πυρηνικού Οπλισμού και ως μέλος της Διεθνούς Αρχής Ατομικής Ενέργειας κατοχυρώνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει την πυρηνική της τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: