13 Μαρτίου, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν». Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε «απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική» τη συμπεριφορά της τρόικας, σημειώνοντας ότι «αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ».

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει σειρά επαφών με στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μνημόνιο. Παράλληλα, την Κυριακή ή τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Μ.Σαρρής θα μεταβεί στη Μόσχα για διαβουλεύσεις.

Λόγω εργασιών για την επέκταση του Μετρό, ο σταθμός «Άγιος Αντώνιος» της Γραμμής 2 θα παραμείνει κλειστός την Τετάρτη από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Σεπόλια».

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να δουν την πόρτα της εξόδου, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφεύγει να αναφερθεί σε αριθμητικά στοιχεία. «Δεν μπορείς να προδικάσεις ότι θα μου προκύψουν τόσοι επίορκοι που θα απομακρυνθούν χωρίς να εξετάσεις πριν μία μία τις υποθέσεις. Διαφορετικά κινδυνεύεις να αποδειχθείς αναξιόπιστος» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου.

Μετά την αναβολή του ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό για σήμερα, Τετάρτη, στις 19:00, καθώς έως το παρά πέντε της προγραμματισμένης για χθες το απόγευμα συνάντησης παρέμεναν ανοιχτά μέτωπα, εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές τουλάχιστον στα περισσότερα ζητήματα. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν προσδοκίες για ικανοποιητικές ρυθμίσεις σε ορισμένα θέματα, αλλά παράλληλα παραδέχονται ότι θα υπάρξουν και υποχωρήσεις σε άλλα ζητήματα. Σημεία τριβής παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, το χαράτσι της ΔΕΗ και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Αθλητισμός

Με σόου του σεληνιασμένου Μέσι (5', 39') στο πρώτο ημίχρονο και τέρμα του Βίγια στις αρχές δεύτερου σαρανταπενταλέπτου (55'), η Μπαρτσελόνα πέτυχε τη νίκη - πρόκριση στους «8» του Champions League κόντρα στη Μίλαν, ενώ ο Άλμπα έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις (92') για το τελικό 4-0 ανατρέποντας το εις βάρος της 2-0 από τον πρώτο αγώνα του Μιλάνου. Μεγάλη νίκη - πρόκριση και για τη Γαλατάσαραϊ που επιβλήθηκε με 3-2 επί της Σάλκε μέσα στο Γκελζενκίρχεν και μετά το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη, κατάφερε να αποκλείσει τους Γερμανούς μέσα στο «σπίτι» τους.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, είναι κατηγορούμενος από τις δικαστικές αρχές της Βραζιλίας ως ύποπτος παράνομων πράξεων, που αφορούν στην οργάνωση ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στους «βερντεόρο» και την Πορτογαλία το 2008, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Folha de Sao Paulo».

«Γεμάτη» ήταν η σημερινή ημέρα στον ΠΑΟΚ μετά το διήμερο ρεπό, καθώς έπειτα από αρκετό καιρό, η ΠΑΕ υποδέχτηκε επισήμως τους ρεπόρτερ της ομάδας σε Media Day που πραγματοποιήθηκε στη πρωινή προπόνηση της ομάδας. Στη συνέχεια τελέστηκε η βράβευση του Κώστα Κατσουράνη για το «Best Goal» της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ενώ στους δημοσιογράφους μίλησαν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Δώνης εν όψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τριετές συμβόλαιο ο Αποστολόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: