24 Φεβρουαρίου, 2013

ΙΡΑΝ : ΜΕΓΑΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «THE GREAT PROPHET 8»

Σύμφωνα με τον ιρανικό τύπο σήμερα ξεκίνησε η μεγάλη επίγεια και εναέρια στρατιωτική άσκηση που καλύπτει όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας με την συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών με όλα τα μέσα καθώς και της ιρανικής αεροπορίας ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο PressTV. Η άσκηση με την επωνυμία  «The Great Prophet 8» ξεκίνησε το Σάββατο στις  ανατολικές περιοχές  του Ιράν και καλύπτει τις πόλεις του Κερμάν, Siriz και Sirjan. Στο πρώτο στάδιο της τριήμερης  άσκησης , οι δυνάμεις των εθνοφρουρών (IRGC) επιτέθηκαν  σε εικονικές θέσεις του εχθρού με την  χρήση πληροφοριών που παρέχονταν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης.

Ο υπαρχηγός των ιρανών εθνοφρουρών  ταξίαρχος Abdoulax Araqi δήλωσε ότι η άσκηση «The Great Prophet 8»  έχει ως στόχο την ενεργοποίηση σχεδίων και τεχνικών μάχης στο πραγματικό πεδίο παράλληλα με την εφαρμογή των αρχών της παθητικής άμυνας στον ασύμμετρο πόλεμο. Σκοπός αποτελεί πάντα η αύξηση της αποτελεσματικότητας  αντίδρασης των δυνάμεων αυτών σε συνθήκες μάχης , κατέληξε ο Ιρανός ανώτατος αξιωματικός. Τα τελευταία χρόνια, ο ιρανικός στρατός έχει πραγματοποιήσει σειρά τέτοιας έκτασης ασκήσεων για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων του δοκιμάζοντας παράλληλα  σύγχρονες στρατιωτικές τακτικές και εξοπλισμό.

Το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του δεν αποτελούν απειλή για άλλες χώρες, επαναλαμβάνοντας ότι αμυντικό δόγμα του βασίζεται στην αποτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: