18 Φεβρουαρίου, 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ''ΈΧΟΥΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ''


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, ο εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης, τονίζοντας ότι πάντα την ευλαβείτο για το ιεραποστολικό της έργο. «Μαρτυρία, σημαίνει φανέρωση και η Αγία φανερώνει με τον λόγο και την διδασκαλία την μαρτυρία αυτή», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Μιλώντας για το εορτολόγιο αλλά και την θέση που πρέπει να έχουν οι Άγιοι στην καθημερινότητα μας τόνισε: «Η Εκκλησία παρουσιάζει τους Αγίους από την μία για να τους τιμήσουμε και από την άλλη για να πάρουμε παράδειγμα από αυτούς».

«Σήμερα έχουμε πολλές δυσκολίες γιατί έχουμε εγκαταλείψει τα πρότυπα και διαλέγουμε τον εύκολο δρόμο»  «Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη σήμερα από αγάπη στον Θεό και τους συνανθρώπους μας» και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευχή της Αγίας Φιλοθέης,  ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να πορεύονται στον πνευματικό δρόμο είπε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: