26 Φεβρουαρίου, 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

  • Τραγικό τέλος βρήκε ένας εργαζόμενος που τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε κατά την εκτέλεση εργασίας αποξήλωσης μεταλλικής δοκού σε εγκαταστάσεις εταιρείας στο Κορωπί. Αυτοψία διενεργείται από κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΠΕ και τα αποτελέσματά της θα διαβιβασθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
  • Σε αναδιατυπώσεις των επίμαχων διατάξεων (άρθρα 62 και 83) που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε αναδιατυπώσεις άρθρων που προβλέπουν ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο εισηγητής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ακόμα και έτσι το κόμμα δεν θα τα ψηφίσει.
  • Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας 12 υπουργείων βρίσκεται η Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που περιλαμβάνει 80 προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις και οργανωτικές αλλαγές στις υπηρεσίες χωρίς (ή με χαμηλό) δημοσιονομικό κόστος. Διαβάστε όλη την έκθεση.
  • Tην ανάκτηση 9,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα ζήτησε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κονδύλια της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ που καταβλήθηκαν, κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.
Κόσμος

  • Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' θα λάβει τον τίτλο του «ομότιμου Πάπα» (emeritus) και θα εξακολουθεί να αναφέρεται ως «Η Αγιότητά Του» μετά την εγκατάλειψη τον καθηκόντων του την Πέμπτη. Επίσης, θα διατηρήσει τον παπικό τίτλο, Βενέδικτος ΙΣτ' και δεν θα επιστρέψει στο Γιόζεφ Ράτσινγκερ.
  • Νέος κύκλος πολιτικής έντασης ανοίγει στην Αίγυπτο μετά την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών για τον Απρίλιο από τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις εκλογές, επικαλούμενος έλλειψη πολιτικών εγγυήσεων ότι η διαδικασία θα είναι διάφανη.
  • Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα-σοκ που οδηγεί σε ένα «παράλυτο» Κοινοβούλιο και προκαλεί ρίγη σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες. Όλες οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις από την μετεκλογική Ιταλία Αφιέρωμα του sansimera.gr. Οι φόβοι και τα μηνύματα της Ευρώπης, η αντίδραση των αγορών, ο ιταλικός και διεθνής Τύπος.
  • Δέκα εννέα τουρίστες, ανάμεσά τους βρετανοί και γάλλοι υπήκοοι, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αερόστατο που τους μετέφερε πάνω από το Λούξορ. Το αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες και εξερράγη, ενώ πετούσε σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το έδαφος, κι εν συνεχεία συνετρίβη. Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο χειριστής του αερόστατου, διασώθηκαν. Τοπικός κυβερνήτης απαγόρευσε την πτήση αερόστατων στο Λούξορ, μετά το δυστύχημα.
Οικονομία

  • Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά πιο ψύχραιμα σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο θέμα της Ιταλίας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 991,56 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,38%.
  • Αποζημιώσεις ύψους 12,1 εκατ. ευρώ την Πέμπτη από τον ΕΛΓΑ σε 10.523 δικαιούχους αγρότες για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.
  • Εντολές στους προϊσταμένους των Εφοριών να καταθέτουν αιτήσεις ποινικής δίωξης κατά οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, πριν παρέλθει η περίοδος παραγραφής του αδικήματος, έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης.
Αθλητισμός

  • Την πρώτη συνέντευξη του Μίτσελ ως προπονητή του Ολυμπιακού φιλοξενεί το σημερινό φύλλο της Marca, καθώς απεσταλμένοι της Ισπανικής εφημερίδας, επισκέφθηκαν τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» στο σπίτι του στην Αθήνα και συνομίλησαν μαζί του για την καινούργια εμπειρία που ζει εδώ και λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο νέος προπονητής της ομάδας μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει και ανέλυσε τον κύριο στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να γίνουμε μεγάλοι στην Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε: «Το κλαμπ δεν θέλει μονάχα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θέλει να έχει καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη».
  • Συνάντηση με τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Έτο και Φωτάκη είχε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος πρότεινε στους παίκτες της ομάδας να εξοφληθούν άμεσα και με μετρητά για τα οφειλόμενα από την προηγούμενη χρονιά, υπό τον όρο να γίνει... κούρεμα 20% στα ποσά αυτά. Θλάση ο Κατσικάς.
  • Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε την Τρίτη ο Χαμπίμπ Σο, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο, ωστόσο την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Αποφόρτιση έκανε ο Βιτόλο αλλά θα είναι κανονικά στη διάθεση του Φάμπρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια: