17 Οκτωβρίου, 2012

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ; ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ


Μας πληροφορεί ο Άγιος Καλαβρύτων μέσα από το Ιστολόγιό του, πως χαίρει για την υπόθεση του κ. Μπεζενίτη άμα τη επιστροφή του. Εμείς όμως θέλουμε να τον ρωτήσουμε πρέπει να εφαρμόζονται οι Ιεροί Κανόνες ή δεν πρέπει; Γιατί αν δεν πρέπει κακώς υπάρχει η ποινή της καθαιρέσεως, αφού γράφει στο παρακάτω απόσπασμα του κειμένου του ότι είναι ανεξάλειπτη η Αρχιερωσύνη, όπως φυσικά του Ιερέως και του Διακόνου. Βέβαια ο Άγιος Καλαβρύτων κάνει και άλλο ατόπημα στην ανάρτησή του για πολλοστή φορά αυτό της εισπήδησης εις άλλην Εκκλησία δηλαδή των Ιεροσολύμων, πράγμα το οποίον δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα Ιεροσόλυμα.

Δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω σήμερα με την υπόθεση Μπεζενίτη, αρκετά έχουν γραφεί αυτές τις μέρες στο Διαδίκτυο γι’ αυτή την υπόθεση. Εμείς θα αναμένουμε την απόφαση της Δ.Ι.Σ. και τότε θα επανέλθουμε. Μέχρι τότε όμως καλό θα ήτο ο Άγιος Καλαβρύτων να αναζητήσει και να διαβάσει με προσοχή το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 2397 Αριθμ.Διεκπ. 1286/26-6-2009 πολυσέλιδο Υπόμνημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου που απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υπόθεση Μπεζενίτη, όπου μεταξύ άλλων καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος:   
Παναγιώτατε,

Πάντα ταύτα θέτομεν ευσεβάστως υπ΄ όψιν της Υμετέρας περισπουδάστου Παναγιότητος και πεποίθαμεν ότι εν τη διακρινούση Υμάς έμφρονι κρίσει θέλετε αποφανθή«ίνα μη εγκοπήν τινα δώμεν τω Ευαγγελίω του Χριστού».

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
----------------------------
Διαβάστε το απόσπασμα της ανάρτησης του κ. Αμβροσίου:

_______Εδώ στα καθ' ημάς η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να αποκαταστήσει στην Αρχιερωσύνη του τον εν Χριστώ Αδελφό μας τέως Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Χαιρόμεθα για την απόφαση αυτή καί συγχαίρουμε!

Η Αρχιερωσύνη είναι ανεξάληπτη! Εδώ επίσης σκέπτονται να άρουν το επιτίμιο της ακοινωνησίας από τόν τέως Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη. Μακάρι! Ας ξυπνήσουν οι συνειδήσεις κάποτε κι εκεί κάτω στην αγία Γή, τα Ιεροσόλυμα! Η ίδια αυτή φιλανθρωπική διάθεση πρέπει να εφαρμοσθή και στην περίπτωση του αδικημένου πρ. Πατριάρχη των Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου! Περιμένουμε με χαρά να επανορθώσουν και οι παράγοντες των Ιεροσολύμων την αφόρητη αυτή αδικία.

Εμείς θα περιμένουμε αυτήν τήν ώρα και έως τότε... θα γράφουμε! Θα υψώνουμε τη φωνή μας! Όσο ισχνή κι αν είναι κάποτε θα την ακούσουν κάποτε οι αρμόδιοι, με πρώτο τόν Πρώτο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Πρέπει να αποτινάξει από την ευγενική ψυχή του αυτό το μεγάλο κρίμα, στο οποίο παρασύρθηκε χωρίς να το αντιληφθή! Βλέπετε, ουδείς τυγχάνει αλάθητος!      

Αίγιον, 15 Οκτωβρίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ROMFEA.GR!

Για ακόμη μία φορά η Romfea.gr, το μεγαλύτερο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων στη χώρα, κατακτά την πρωτιά χάρη στην αγάπη των αναγνωστών και τις αποκλειστικές ειδήσεις που πολύ συχνά πια φέρνει στην επιφάνεια. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: 

Το άρθρο - παρέμβαση του Μητροπολίτη Σιατίστης με τον τίτλο "Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή'' είχε (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Google analytics) σχεδόν 40.000 "μοναδικούς'' επισκέπτες ενώ η είδηση διαμοιράστηκε μέσα από τα social media (Facebook, twitter) περισσότερες από 5.500 φορές! 

 Η Romfea.gr πολύ τακτικά πια σπάει το φράγμα των 22.000 μοναδικών επισκεπτών (unique users) και η ανταπόκριση του κοινού για τα άρθρα και τις ειδήσεις της συμπυκνώνονται σε έναν αριθμό: 1.000.000 σελίδες της διαβάστηκαν ΜΟΝΟ την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 από τους χιλιάδες αναγνώστες που μας επιλέγουν για την καθημερινή Εκκλησιαστική τους ενημέρωση. Ευχαριστούμε κυρίως εσάς τους αναγνώστες για την αγάπη και την προτίμησή σας. Ευχαριστούμε και τα μεγάλα και αναγνωρισμένα Μ.Μ.Ε. της χώρας, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, (Τα ΝΕΑ, Έθνος, in.gr κ.λπ.) για την στήριξή τους, καθώς τηρούν τη δεοντολογία και αναφέρουν την Romfea.gr ως πηγή των Εκκλησιαστικών ειδήσεων που δημοσιεύουν. 

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας αποκλειστικά από το χώρο των εκκλησιαστικών ειδήσεων.

Φιλικά,
Η συντακτική ομάδα της Romfea.gr
---------------------------
Εμείς από το Ιστολόγιό μας ευχόμεθα μεγαλύτερες επιτυχίες 
προς δόξαν Θεού και ωφέλεια ψυχών. Συγχαρητήρια!

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
Voiotosp.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Τον Δήμο Βέροιας επισκέφθηκε εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ι.Μ. Βεροίας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο Δημαρχείο έτυχε θερμής υποδοχής, από την Δήμαρχο κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, τον Αντιδήμαρχο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια τιμητικής επιγραφής με τους ευεργέτες της Βέροιας, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα. Η Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του στη πόλη της Βέροιας, του προσέφερε μια προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, ως αντίδωρο προσέφερε στην κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη μια πλακέτα του Αποστόλου Παύλου Ιδρυτού της Εκκλησίας. Νωρίτερα ο Μακαριώτατος έξω από τον Ιερό Ναό παρακολούθησε εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο της πόλεως.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, κατεβαίνουν οι Ενώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του μνημονίου την Πέμπτη.
   
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, καθώς για την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές απεργούν την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους. Την Πέμπτη θα υπολειτουργούν το Δημόσιο, σχολεία, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ, αεροδρόμια, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
   
Mετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών την Πέμπτη 18 Οκτωβριου, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, αλλά και τα ταξί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.
   
Η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο θα γίνει, αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει ακόμη και πρόταση μομφής εναντίον του. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος, Βούτσης, είπε πως αν η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσδιοριστεί σύντομα το κόμμα του θα προβεί σε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.
   
Με μία στάση στη Ρουμανία, όπου θα συμμετάσχει την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η Ελλάδα αναμένει μία θετική δήλωση από τους εταίρους της, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δείχνουν να βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Κόσμος

 Τις ιστορίες δεκάδων μεταναστών στη Γερμανία –νεότεροι και παλιότεροι, εργάτες, επαγγελματίες ή επιστήμονες– αναδεικνύει σε αφιέρωμά της η Deutsche Welle σε μια προσπάθεια να καταρριφθούν πολλά από τα στερεότυπα που τους συνοδεύουν ακόμα και σήμερα. Σχεδόν τον ένα πέμπτο των 80 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι μετανάστες, κυρίως από τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.
   
Τα πορτογαλικά εργατικά συνδικάτα επικρίνουν με δριμύτητα τις κατακόρυφες αυξήσεις στη φορολογία που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2013, τον οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικό τερατούργημα». Η πορτογαλική κυβέρνηση έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος χαρακτηρίζεται από δρακόντεια μέτρα λιτότητας, αυξημένους φόρους και περικοπές σε επιδόματα όπως και έκτακτες εισφορές.

Ο Τζον Ντάλι, επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της ΕΕ, παραιτήθηκε λόγω της ανάμειξης του ονόματός του σε υπόθεση άσκησης αθέμιτων πιέσεων για τη διαμόρφωση της αντικαπνιστικής πολιτικής της Ένωσης.Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένας επιχειρηματίας από τη Μάλτα φέρεται να ήρθε σε επαφή με σουηδική καπνοβιομηχανία, χρησιμοποιώντας τη γνωριμία του με τον επίσης Μαλτέζο επίτροπο, και προσφέρθηκε να παρέμβει στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΕ για τα προϊόντα καπνού.
   
Μαμά και γιος... Όχι από τη φύση, όμως είναι φορές που η καρδιά προστάζει διαφορετικά. Ο Μωυσής, ένα μικρό ελεφαντάκι επτά μηνών, ήταν μόνος, εγκαταλελειμμένος στο δάσος και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όταν τον βρήκε η Τζένι Γουέμπ του κέντρου Προστασίας της Άγριας Ζωής Jumbo στο Μαλάουι. Το ορφανό ελεφαντάκι «ξαναγύρισε» στη ζωή· η Τζένι τον πήρε στο σπίτι της, τον ταΐζει, τον φροντίζει και τα βράδια τον σκεπάζει με μια κουβέρτα και κοιμούνται μαζί αγκαλιασμένοι. Ο Μωυσής δεν είναι πια μόνος. Έχει την αγάπη της Τζένι, αλλά και την παρέα των σκύλων του σπιτιού.   

Οι Σύροι αντάρτες -μετά και τις πιέσεις ξένων δυνάμεων που θα επιθυμούσαν κοινή ηγεσία και υπόσχονταν να τους εξοπλίσουν- συμφώνησαν να συγκροτήσουν κοινή ηγεσία η οποία θα αναλάβει να επιβλέπει τις ενέργειές τους για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η απόφαση ελήφθη από δώδεκα άτομα —μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού— που συναντήθηκαν εντός του συριακού εδάφους την Κυριακή· απομένει τώρα η υπογραφή είπε σχετικά πηγή των ανταρτών.

Οικονομία

 Διημερίδα με θέμα «20 χρόνια Ενιαία Αγορά - Νέα ώθηση στην οικονομία» διοργανώνουν, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το υπουργείο Οικονομικών.
   
Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκαναν λόγο τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η τρόικα μετά τις συνομιλίες της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο μέτρων έκλεισε στα 13,5 δισ. ευρώ (11 δισ. δαπάνες και 2,5 δισ. φόροι), ενώ για το επίμαχο θέμα των εργασιακών αναμένονται πρωτοβουλίες τα επόμενα 24ωρα. Η τρόικα αναχωρεί την Τετάρτη από την Αθήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την ελπίδα ότι ίσως η τρόικα δεν χρειαστεί να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα και η συμφωνία να κλείσει νωρίτερα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
   
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση συγκεκριμένων νησιών, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλας για το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν νησάκια του Αργολικού Κόλπου σε ιδιώτες.

Αθλητισμός

Μέσα σε λιγότερο από ένα ημίχρονο, η Βοσνία «καθάρισε» το ματς με τη Λιθουανία και παραμένει στην κορυφή του 7ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2014, στον οποίο μετέχει και η εθνική μας. Την αναμενόμενη νίκη επί του Λιχτενστάιν πήρε η Λετονία, που επικράτησε 2-0. Ήττα 3-1 της Κύπρου από τη Νορβηγία. Στα υπολοιπα ματς, ξεχώρισε η ισοπαλία 4-4 της Γερμανίας με τη Σουηδία, με τα πάντσερ να προγηγούνται 4-0 στο 56' και τους Σκανδιναβούς να ξεκινούν αντεπίθεση διαρκείας για να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Ελμ. Περίπου ίδιο σενάριο, είχε και η ισοπαλία της Ισπανίας με την Γαλλία, αλλά με πολύ λιγότερα γκολ, καθώς ο Σέρχιο Ράμος έβαλε τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ στο 25', αλλά ο Ζιρού ισοφάρισε για τους «τρικολόρ» στο 90'. Στο 1-1 έληξε και το Πορτογαλία - Β. Ιρλανδία με τους Ίβηρες να απογοητεύουν για άλλη μια φορά. Αναβλήθηκε για την Τετάρτη το Πολωνία-Αγγλία.
   
Στο αποτέλεσμα και όχι στην εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με την Σλοβακία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι η ομάδα μπορεί να μην έπαιξε επιθετικά όπως και στα προηγούμενα ματς, αλλά σωστά και έτσι κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.
   
Στο χειρότερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τεράστια νίκη επί της Σλοβακίας με 1-0 και παραμένει φαβορί για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με «σύμμαχο» την τύχη η «γαλανόλευκη» έφυγε με το «τρίποντο» από την βροχερή Μπρατισλάβα, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63΄ και, πλέον, με την Βοσνία, που νίκησε άνετα τη Λιθουανία με 3-0 οδηγούν την κούρσα στον 7ο όμιλο των προκριματικών μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.