17 Οκτωβρίου, 2012

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ; ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ


Μας πληροφορεί ο Άγιος Καλαβρύτων μέσα από το Ιστολόγιό του, πως χαίρει για την υπόθεση του κ. Μπεζενίτη άμα τη επιστροφή του. Εμείς όμως θέλουμε να τον ρωτήσουμε πρέπει να εφαρμόζονται οι Ιεροί Κανόνες ή δεν πρέπει; Γιατί αν δεν πρέπει κακώς υπάρχει η ποινή της καθαιρέσεως, αφού γράφει στο παρακάτω απόσπασμα του κειμένου του ότι είναι ανεξάλειπτη η Αρχιερωσύνη, όπως φυσικά του Ιερέως και του Διακόνου. Βέβαια ο Άγιος Καλαβρύτων κάνει και άλλο ατόπημα στην ανάρτησή του για πολλοστή φορά αυτό της εισπήδησης εις άλλην Εκκλησία δηλαδή των Ιεροσολύμων, πράγμα το οποίον δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα Ιεροσόλυμα.

Δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω σήμερα με την υπόθεση Μπεζενίτη, αρκετά έχουν γραφεί αυτές τις μέρες στο Διαδίκτυο γι’ αυτή την υπόθεση. Εμείς θα αναμένουμε την απόφαση της Δ.Ι.Σ. και τότε θα επανέλθουμε. Μέχρι τότε όμως καλό θα ήτο ο Άγιος Καλαβρύτων να αναζητήσει και να διαβάσει με προσοχή το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 2397 Αριθμ.Διεκπ. 1286/26-6-2009 πολυσέλιδο Υπόμνημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου που απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υπόθεση Μπεζενίτη, όπου μεταξύ άλλων καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος:   
Παναγιώτατε,

Πάντα ταύτα θέτομεν ευσεβάστως υπ΄ όψιν της Υμετέρας περισπουδάστου Παναγιότητος και πεποίθαμεν ότι εν τη διακρινούση Υμάς έμφρονι κρίσει θέλετε αποφανθή«ίνα μη εγκοπήν τινα δώμεν τω Ευαγγελίω του Χριστού».

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ
----------------------------
Διαβάστε το απόσπασμα της ανάρτησης του κ. Αμβροσίου:

_______Εδώ στα καθ' ημάς η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε να αποκαταστήσει στην Αρχιερωσύνη του τον εν Χριστώ Αδελφό μας τέως Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Χαιρόμεθα για την απόφαση αυτή καί συγχαίρουμε!

Η Αρχιερωσύνη είναι ανεξάληπτη! Εδώ επίσης σκέπτονται να άρουν το επιτίμιο της ακοινωνησίας από τόν τέως Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη. Μακάρι! Ας ξυπνήσουν οι συνειδήσεις κάποτε κι εκεί κάτω στην αγία Γή, τα Ιεροσόλυμα! Η ίδια αυτή φιλανθρωπική διάθεση πρέπει να εφαρμοσθή και στην περίπτωση του αδικημένου πρ. Πατριάρχη των Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου! Περιμένουμε με χαρά να επανορθώσουν και οι παράγοντες των Ιεροσολύμων την αφόρητη αυτή αδικία.

Εμείς θα περιμένουμε αυτήν τήν ώρα και έως τότε... θα γράφουμε! Θα υψώνουμε τη φωνή μας! Όσο ισχνή κι αν είναι κάποτε θα την ακούσουν κάποτε οι αρμόδιοι, με πρώτο τόν Πρώτο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Πρέπει να αποτινάξει από την ευγενική ψυχή του αυτό το μεγάλο κρίμα, στο οποίο παρασύρθηκε χωρίς να το αντιληφθή! Βλέπετε, ουδείς τυγχάνει αλάθητος!      

Αίγιον, 15 Οκτωβρίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: