04 Δεκεμβρίου, 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος συναντήθηκε χθες Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 17.00 μ.μ. στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κύριο Σάββα, ο οποίος επισκέπτεται την Εκκλησία της Ελλάδος.

“ Όταν έρχεται κανείς ως φιλοξενούμενος, φέρνει δώρα. Επιτρέψατέ μου πρώτα να σας επιδώσω το παράσημο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, ως δείγμα καλής συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ξεκινώντας από την εποχή του Αρχιεπισκόπου κυρού Σεραφείμ μέχρι σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος έδωσε σε μας μεγάλη βοήθεια. Αυτό το παράσημο το οποίο σας επιδίδω, αποτελεί το μεγάλο αντίδωρο της Εκκλησίας της Πολωνίας στην Εκκλησία της Ελλάδος. Έχουμε γνωρίσει τους προκατόχους σας, ιδιαίτερα τον κυρό Χριστόδουλο, τον οποίο επισκέφτηκα ένα μήνα πριν πεθάνει - για όλα δε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. 


Ευχαριστώ, και παρακαλώ δεχθήτε το πρώτο παράσημο της Εκκλησίας της Πολωνίας. Σας παρακαλώ να επισκεφθήτε την Εκκλησία μας το 2013. Σας προσφέρω αυτόν τον Σταυρό, που είναι όπλο κατά του Σατανά.” Αυτά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας κύριος Σάββας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αντιφωνώντας μεταξύ άλλων τόνισε:

“Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κύριε Σάββα: 


Είμεθα πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε εδώ σήμερα. Το σπουδαιότερο δώρο είναι η παρουσία σας ανάμεσά μας. Έχουμε γνωριστεί και λειτουργήσει στην Πολωνία και κάθε φορά που βρισκόμαστε, γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη ζωή και τη δράση της Εκκλησίας της Πολωνίας. 

Εγώ κληρονόμησα από τους προκατόχους μου, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, τον και Γέροντά μου, και τον κυρό Χριστόδουλο την μεγάλη αγάπη για όλες τις ορθόδοξες Εκκλησίας. Στους καιρούς μας , όπου η κατάσταση για την χώρα μας είναι τόσο δύσκολη, χαίρομαι να βλέπω αδελφούς Ποιμένες που εργάζονται για την Ορθοδοξία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: