09 Νοεμβρίου, 2012

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Με την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη Σερρών ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Σερρών παρουσία των Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και του Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το κλειδί της πόλης και τόνισε "σας παραδίδουμε το χρυσό κλειδί της πόλης, για να μπορείτε ως συνδημότης πλέον να μας ενισχύετε πνευματικά και με το ισχυρό κλειδί της εξουσίας να ασφαλίζετε την πόλη από κάθε κίνδυνο και παράλληλα να ξεκλειδώνετε τις καρδιές μας βοηθώντας μας στη λύση των ατομικών και συλλογικών προβλημάτων".

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος από την ενέργεια αυτή και τόνισε πως αποδέχεται την διάκριση αυτή γνωρίζοντας πως δεν αντανακλά μόνο στο πρόσωπό του, αλλά και στην Εκκλησία που αγωνίζεται για τη βοήθεια του τόπου και του λαού. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων. "Ένας πυλώνας δυνατός για την πατρίδα μας είναι η συνεργασία" τόνισε ο Μακαριώτατος και επισήμανε πως απαιτούνται θυσίες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. "θα ήταν ευλογία εκείνοι που διαχειρίζονται τα θέματά μας κι όλοι μαζί να πάμε σε αυτούς που θέλουν να κατευθύνουν την τύχη των ανθρώπων και να πούμε, "αναγνωρίζουμε ότι χρωστάμε, αλλά δεν είμαστε απατεώνες, θα τα επιστρέψουμε" με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ακόμη οι αρχές πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στη στήριξη του Χριστιανισμού, της αλληλεγγύης, της προστασίας των αδυνάτων".

"Το χαρακτηριστικό της εποχής μας" είπε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος "είναι η περιφρόνηση του προσώπου. Το κάθε πρόσωπο είναι μια εικόνα του Θεού και όταν περιφρονείται, ευτελίζεται και γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως. Το αποτέλεσμα αυτών, είναι άνθρωποι άνεργοι ή άνθρωποι που δεν συγκινούνται για τους άλλους, τους αδύναμους".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μακαριώτατος τόνισε πως "όταν δυναμώσουμε και ενισχύσουμε το πρόσωπο του ανθρώπου. τότε θα ξεπεράσουμε την κρίση", ενώ πρόσθεσε πως ο κύριος σκοπός της Εκκλησίας είναι να στηρίζει τον άνθρωπο, να στέκεται πλάι του και χρειάζεται τη βοήθεια όλων "η Εκκλησία, εξάλλου, για αυτά τα έργα δεν χρειάζεται οπαδούς, αλλά με συνεργασία θα τα καταφέρουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: