22 Οκτωβρίου, 2012

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Προβληματίζουν την Ιεραρχία οι ενέργειες του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος την ώρα που κατέθετε μήνυση στο Α.Τ. Ομονοίας κατά της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» δέχτηκε να φωτογραφηθεί μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τον συνόδευαν.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η κοινή εμφάνιση του Πειραιώς με βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος έχει ενοχλήσει τους περισσότερους ιεράρχες. Και αυτό γιατί «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας η οποία δεν δέχεται το ρατσισμό. Ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως χρώματος είναι κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν του Θεού».Ο μητροπολίτης Πειραιώς την περασμένη Πέμπτη, και μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε (η κοινή εμφάνισή του με τους ακροδεξιούς βουλευτές «φιγουράριζε» και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής), διευκρίνισε ότι απλώς συνεχάρη τους βουλευτές.
«Τους ευχαρίστησα όπως θα ευχαριστούσα οιονδήποτε επώνυμο ή ανώνυμο έσπευδε να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Με ποια λογική θα έπρεπε να αποπέμψω τους συγκεκριμένους βουλευτές; Μήπως λάμβανε χώρα στο αστυνομικό τμήμα κομματική εκδήλωση ή μετείχα σε προεκλογική εκστρατεία υπέρ κόμματος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: