21 Οκτωβρίου, 2012

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ;


ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ
 ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ

Δεν επανέρχεται. Μη κουράζεται ΑΔΙΚΑ. Είναι κομμένος και από την Εκκλησία και από την Δικαιοσύνη και από τον Πιστό Λαό. Αλλά και από τους περισσότερους Μητροπολίτες. Έχει τελειώσει ο Παντελής, όπως τον έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Εχει τελειώσει ο πρώην Αττικής, Παντελεήμων Μπεζενίτης. Είναι ΜΟΝΑΧΟΣ. Σε άλλη εποχή, θα έπρεπε να ήταν ξυρισμένος.

Αλλά, για την περίπτωση του, μια και το παγκάρι ήταν μια σοβαρή πηγή εσόδων, όπως του έγραψε και ο... άλλος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Άγιος Εφραίμ τον έχει ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Του το είχαμε γράψει: Μη τα βάζεις με το Μοναστήρι του Αγίου! Θα σε κάψει... Και τον έκαψε. Απόντος, στη Ρωσία, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, προσπάθησε να στείλει «εξορία» σε Μοναστήρι, τιμωρημένες τις Μοναχές, στην Κέρκυρα!

ΕΥΤΥΧΩΣ, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, μαζί με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, πρόλαβαν και ο μακαριστός «έκοψε» την εξορία κάνοντας ένα τηλεφώνημα ΟΡΓΗΣ στον Μπεζενίτη. Τα υπόλοιπα, γνωστά... Δίκες, καταδίκες, φυλακίσεις... Και τώρα, ο Άνθρωπος θέλει να γίνει και πάλι, από Μοναχός Δεσπότης. Και αρχίζει τα τρεξίματα και τα ρεπορτάζ... («ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»)

-«Να επιστρέψει στις τάξεις των επισκόπων προσπαθεί ο πρώην μητροπολίτης Αττικής και νυν μοναχός Παντελεήμων Μπεζενίτης, ο οποίος προκάλεσε σάλο πριν από επτά χρόνια για τα χρήματα που, όπως δήλωσε, είχε για τα γεράματα του αλλά και για τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
-Ο άλλοτε ισχυρός μητροπολίτης έχει διαρκώς τηλεφωνικές συνομιλίες με φίλους του επισκόπους και στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και προσπαθεί να τους πείσει να τον εντάξουν και πάλι στο «σώμα της Ιεραρχίας».
-Ωστόσο, πολλοί μητροπολίτες επιμένουν ότι προηγουμένως ο Παντελεήμονας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έπραξε και, κυρίως, δηλώνουν ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκαλούνται, καθώς με απόφαση των δικαστικών Αρχών αλλά κάι της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης καθαιρέθηκε στην τάξη των μοναχών».
-Το μόνο που πρέπει να προσέξουν κάποιοι «φίλοι» του: Θα φάνε κράξιμο από τους Πιστούς... Γιατί, μέσα στα πολλά, είναι και άλλα... 

Έλα και μην πικραθούμε
Ν.Α. 19/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: