06 Αυγούστου, 2012

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.


Στην Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης λειτούργησε, σήμερα Δεύτερα 6 Αυγούστου 2012 εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ιερείς της Αρχιεπισκοπής, καθότι η ιστορική μονή ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο κήρυγμά του τόνισε, την σημασία της σημερινής εορτής της Μεταμορφώσεως. «Ο Σκοταδισμός είναι δύσκολος και δημιουργεί πολλά προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ο Άνθρωπος αναγεννιέται και φωτίζεται σήμερα. Δεν έχει νόημα πόσα γράμματα ξέρει κανείς, άλλος φωτισμός των γραμμάτων άλλος του Χριστού».

«Απομονώνουμε τις δυσκολίες στο οικονομικό και όχι στο πνευματικό στοιχείο γιατί έχουμε ξεκόψει την ύπαρξη βοήθειας από το φως του Χριστού», πρόσθεσε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος. Επίσης ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε: «Το βάθος του προβλήματος είναι ο εγωισμός μας».«Σ’ αυτή την μεταμόρφωσή πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας για να μεταμορφωθούμε και να προχωρήσουμε με τον Χριστό, γιατί όποιος έχει τον Μεταμορφωθέντα Χριστό κοντά του προχωράει χωρίς προβλήματα», ανέφερε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπο.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά την Ηγουμένη, αδελφή Στυλιανή και ευχήθηκε κάθε καλό στην Αδελφότητα.  Αμέσως μετά με τον ήχο από το μοναχικό τάλαντο οι αδελφές συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο στην αίθουσα του θρόνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: