04 Αυγούστου, 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13


Αγαπητοί Επισκέπτες του Ιστολογίου,

Επειδή η εβδομαδιαία εφημερίδα Παρασκευή+13 εχθές 3/8/2012 εδημοσίευσε δημοσκόπηση που διενήργησε η Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρία για λογαριασμό της Εφημερίδας, μας πληροφορεί ότι το 45.5% των ερωτηθέντων πολιτών πιστεύει ότι η Εκκλησία δεν συνεισφέρει για τη σωτηρία του τόπου. Το αντίστοιχο 60.6% των ερωτηθέντων ζητάει απαιτητικά δια νόμου από την Εκκλησία την οικονομική ενίσχυση του Κράτους.

Οι  αναγνώστες της Εφημερίδας όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι το κράτος πάντοτε δίδει υποσχέσεις πώς θά τακτοποιηθούν τα ζητήματα της Εκκλησίας, αλλά παραμένουν μόνον υποσχέσεις, χωρίς νά υλοποιηθούν ποτέ. Επειδή κατά κανόνα ακούγεται πώς η Εκκλησία φοροδιαφεύγει η είναι ο μοναδικός στήν Ελλάδα θεσμός πού απαλλάσσεται σκανδαλωδώς, τους πληροφορούμε πώς τό 2011 κατεβλήθησαν φόροι εκ μέρους της Ε.Κ.Υ.Ο καί των ιερών Μητροπόλεων (Μονές, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Ενορίες)  ύψους 12.584.139,92 ευρώ. Αναλυτικότερα πληρώνει τούς εξής φόρους:

1/ Φόρο επί των κατ έτος μισθωμάτων, πού εισπράττει τό Κράτος από ακίνητα, μέ συντελεστή 20% επί της αξίας τους.

2/Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων από οικοδομές καί εκμισθώσεις γαιών, μέ συντελεστή 3,6%.

3/Προκαταβολή  του φόρου (γιά τό επόμενο έτος), μέ συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου 3‰.

4/Φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, μέ συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων (εκτός αν πρόκειται γιά οικοδομήματα λατρευτικής, θρησκευτικής η κοινωφελούς χρήσεως π.χ.  I. Ναοί, γηροκομεία, χώροι συσσιτίων).

5/Φόρο επί των κληρονομιών καί δωρεών, μέ συντελεστή 0,5% επί της αξίας των δωρηθέντων. 

6/Χρέος χαρτοσήμου καί δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί χρηματικής παροχής πιστών πρός τούς  Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών. 

Επίσης τά  νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν καί αποδίδουν στίς Δ.Ο.Υ. τά  παρακάτω φορολογικά  έσοδα: 

1/Φόρο μισθωτών υπηρεσιών γιά τούς εκκλησιαστικούς ύπαλλήλους καί συνεργάτες τους, πού αμείβονται από τόν προϋπολογισμό τους. 

2/Φ.Π.Α. μέ τούς προβλεπόμενους συντελεστές γιά υπηρεσίες καί αγαθά. 

3/Φόρο εισοδήματος μέ συντελεστή 8% σέ όλα τά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών. 

4/Φόρο εισοδήματος μέ συντελεστή 4% σέ όλα τά δελτία αποστολής αγαθών καί μέ συντελεστή 1% γιά τά υγρά καύσιμα.

Επίσης περισσότερες από 10.000 μερίδες μοιράζονται καθημερινά από την Ιερά  Αρχιεπισκοπή σε πολίτες που έχουν ανάγκη, ξεχωριστά από τις άλλες Μητροπόλεις που και αυτές μέσω των Ενοριών τους πραγματοποιούν συσσίτια.

Για να δείτε τα σημεία σίτισης της Ι.Α.Α. και των Ιερών Μητροπόλεων κάνετε κλικ εδώ


Τέλος καλό θα ήτο οι ερωτηθέντες σε γκάλοπ πριν απαντούν για θέματα της Εκκλησίας πρώτα να διαβάζουν και τους πληροφορούμε πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν προτίθεται να κλείνει μαύρες τρύπες με χρήματα της Εκκλησίας διότι πιστεύει ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανοίξουν τα τεφτέρια τους Κράτος και Εκκλησία έτσι ώστε να δούμε όλοι μαζί ποιος σε ποιον χρωστάει για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

Ακολουθεί το άρθρο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 (3/8/2012)

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη μεγάλη έρευνα που έγινε για την «Π+13» από την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία πιστεύει ότι η Εκκλησία δεν συνεισφέρει - 45,5% -  αυτά που θα έπρεπε για τη σωτηρία του τόπου. Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή κι ενώ ο αρχιεπίσκοπος έχει υπογραμμίσει πολλές φορές την ευαισθησία της Εκκλησίας απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού, η απάντηση αυτή προσλαμβάνει επιτακτικό χαρακτήρα καθώς: Το 34%, ένα μεγάλο επίσης ποσοστό, θεωρεί ότι η Εκκλησία συνεισφέρει όχι όμως όσο θα έπρεπε. Ένα ποσοστό 11,4 θεωρεί ότι η Εκκλησία συνεισφέρει.

Η πολιτεία πρέπει να απαιτήσει διά νόμου 
από την Εκκλησία την οικονομική ενίσχυση του κράτους

Οι πολίτες δεν περιορίζονται μόνο στη διατύπωση της άποψης ότι δεν κάνει ό,τι μπορεί η Εκκλησία για τους πολίτες. Ζητά να απαιτηθεί ένα μεγάλο ποσό και μάλιστα διά νόμου για την οικονομική ενίσχυση του κράτους στους δύσκολους καιρούς που περνούν όλοι οι Έλληνες. Το ποσοστό που ζητά ένα μεγάλο ποσό φθάνει το 60,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 10,1% ζητά να επέλθει συμφωνία μετά από διάλογο. Ένα ποσοστό 18,2% θεωρεί ακραία την παρέμβαση της πολιτείας στα της Εκκλησίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: