25 Ιουλίου, 2012

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ.

Εόρτασε εχθές τα ονομαστήριά του και δέχθηκε ευχές ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας. Ο χώρος των νεανικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον οποίο φιλοξενούνται φέτος οι κατασκηνωτικές περίοδοι της Μητρόπολης Ιλίου, αποτέλεσε το χώρο στον οποίο ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές αρχιερέων, συγγενών και φίλων μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και εκπρόσωποι της δημοτικής κοινότητας Αυλώνα.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς ο Σεβασμιώτατος γευμάτισε με τους καλεσμένους του με φόντο τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο της κατασκήνωσης και αφουγκραζόμενος τις ζωηρές φωνές των κατασκηνωτών, οι οποίοι ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά τους έκαναν συχνά αισθητή την παρουσία τους. Από την όμορφη αυτή ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να λείπει και μια καλλιτεχνική νότα ή οποία δόθηκε από ομάδα κατασκηνωτών, οι οποίοι χάρισαν στους παρευρισκόμενους ένα σύντομο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας όταν στο χώρο της κατασκήνωσης κατέφθασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμος για να του δώσει τις ευχές του αλλά και για να ευλογήσει τους κατασκηνωτές και τα στελέχη των δύο περιόδων. Μετά από μια σύντομη βόλτα στους χώρους της κατασκήνωσης ο Μακαριώτατος παρευρέθηκε στην υποστολή της Ελληνικής σημαίας όπου και γνωρίστηκε με τους κατασκηνωτές της Α’ περιόδου. Παρ’ όλα αυτά η επίσκεψή του δεν τελείωσε εκεί καθώς παρακάθισε και στο δείπνο που ακολούθησε. Αξιοσημείωτη ήταν η υποδοχή που του επιφύλασσαν οι κατασκηνωτές οι οποίοι με το ρυθμικό χειροκρότημά τους εκδήλωσαν τη χαρά και την ευχαρίστησή τους για την παρουσία του ανάμεσά τους.

Μετά το πέρας του δείπνου ο Μακαριώτατος παρακολούθησε την καθιερωμένη ψυχαγωγία των κατασκηνωτών. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του έδωσε στον Μητροπολίτη Ιλίου τις θερμότερες ευχές του για υγεία και μακροημέρευση ενώ ανανέωσε με στελέχη και κατασκηνωτές το ραντεβού για την επόμενη κατασκηνωτική χρονιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: