19 Μαΐου, 2012

ΘΕΡΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.


Στην Σκόπελο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος το βράδυ θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Τιμίου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος) και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου.


Την Κυριακή 20 Μαΐου θα βρεθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου, όπου θα τελεσθή Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου, Κορίνθου κ Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Το απόγευμα της Κυριακής θα εγκαινιάσει την Έκθεση Αγιογραφίας και συντηρηθέντων Ι. Κειμηλίων «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» εις το Πολιτιστικόν Κέντρον ΓΕΩΡΓΑΡΑ, εις την Χώραν Σκοπέλου.


Την Δευτέρα θα τελεσθή Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ενορίας Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρίσουν από το λιμάνι της Γλώσσας για Βόλο.
________________________________

ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ...

Από τα πορτρέτα του Φαγιούμ στις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας και στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στη Σκόπελο o Μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει την έκθεση «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τα πορτρέτα του Φαγιούμ στις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας και στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο νεοϊδρυθέν Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ.

Η ως άνω έκθεση είναι η πρώτη από μία σειρά εκθέσεων και εορταστικών εκδηλώσεων για τη Νήσο Σκόπελο καθώς η φετινή χρονιά σηματοδοτείτε από τρεις... σημαντικές επετείους:

1650 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ρηγίνου (Πολιούχο)
400 χρόνια από την ίδρυση του Μοναστηριού του Τιμίου Προδρόμου
300 χρόνια από την επανίδρυση της Μονής Ευαγγελίστριας Σκοπέλου 
από τον Ιωάννη Δαπόντε.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: