15 Μαΐου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η θεσσαλική πρωτεύουσα, η Λάρισα, τίμησε και φέτος τον πολιούχο τον Άγιο Αχίλλιο. Εχθές το απόγευμα Δευτέρα 14 Μαΐου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε την σημαντική παρουσία που πρέπει να έχει στις δύσκολες μέρες μας ο Άγιος Αχίλλιος."Όλοι οι Άγιοι ζήτησαν και γνώρισαν τον Χριστό και για την αναζήτηση αυτή υπάρχουν πολλοί τρόποι", ανέφερε.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στα τελευταία γεγονότα που βιώνει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι "εμείς από μόνοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φτιάξουμε έναν παράδεισο".

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρθηκε και στις διαβουλεύσεις που γίνονται σχετικά με τον σχηματισμό Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "τα πολιτικά συστήματα κατευθύνουν τον άνθρωπο" ενώ πρόσθεσε ότι "χωρίς την φώτιση του Θεού το φάρμακο δεν έρχεται, έρχετε η ασπιρίνη που ανακουφίζει για λίγο και η αρρώστια επανέρχεται. Όμως τα προβλήματα δεν λύνονται με ασπιρίνες".

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει πρώτα να υπηρετούμε τον άνθρωπο, και όχι να του ζητούμε να μας υπηρετήσει αυτός".

Τέλος ο Μακαριώτατος, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν ως προτεραιότητα τον λαό, ενώ σημείωσε κλείνοντας ότι ο θυσιαστικός αγώνας είναι δύσκολος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: