30 Απριλίου, 2012

ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Ολοένα και πληθαίνουν οι αιτήσεις μεταναστών που μένουν στην Ελλάδα προκειμένου να γυρίσουν στην πατρδία τους, μην αντέχοντας την οικονομική αλλά και οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Όπως δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής, «Περπατούσα επί ώρες. Τα πόδια μου δεν τα ένιωθα από τον πόνο και την κούραση, και όμως δεν σταματούσα να ονειρεύομαι τη ζωή μου στην Ελλάδα. Τελικά κατέληξα να ψάχνω στα σκουπίδια για φαγητό. Γι'αυτό και αποφάσισα να γυρίσω στην πατρίδα μου. Εκεί πιστεύω ότι θα τα καταφέρω», λέει ο Αχμέντ που κρατά σφιχτά το εισιτήριο της επιστροφής για το Μαρόκο.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος, καθώς χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στέκονται στις ουρές που σχηματίζονται στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο κοινοτικό πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μόνο σε σχέση με πέρσι, ο αριθμός των αιτήσεων έχει αυξηθεί κατά 50% και ήδη έχει ξεπεράσει τις 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, φέτος μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους, 1.200 μετανάστες από τη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εγκατέλειψαν την Ελλάδα.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Οργανισμού, Δ.Εσδράς, η τάση φυγής των μεταναστών από την Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη θέσεων εργασίας και τη φτώχεια. Οι αλλοδαποί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, όπως πίστευαν όταν περνούσαν τα σύνορα, ούτε καν την καθημερινή τους τροφή πλέον, σημειώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: