10 Απριλίου, 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ


Με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αντιμετώπισή τους. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εκ μέρους της Ομογένειας το χρηματικό ποσό των 500.000 δολαρίων για την ενίσχυση αυτού του έργου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε τα ακόλουθα: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο για ακόμη μία φορά. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η ημέρα αυτή, καθώς μέσα στην κρίση που διέρχεται ο τόπος και ο ελληνικός λαός, κρίση φτώχειας, ανεργίας και ανασφάλειας, να έχουμε κοντά προσωποποιημένη την αγάπη από την αδελφή Εκκλησία των Ορθοδόξων της Αμερικής.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ομογενείς που μας βοηθούν με αυτό τον τρόπο. Λάβαμε ένα σεβαστό ποσό για την διακονία της φτώχειας και θα το χρησιμοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να ευεργετηθούν".Aπό την πλευρά του, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τόνισε:«Είμαστε σήμερα εδώ, σε μία επίσκεψη αγάπης και ευλάβειας, σ’ έναν λαό που περνά από μια πολλή μεγάλη δοκιμασία. 

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Μακαριώτατο, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος ιεράρχης και τιμά την Εκκλησίας της Ελλάδος, με την θεολογική του παιδεία και με την δράση που ανέπτυξε ιδιαιτέρως σε χρόνους και καταστάσεις πολύ δύσκολες. Μεταφέρω από το ομογενειακό πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, όχι μόνο την αγάπη, αλλά και την οικονομική συμβολή, μαζί με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μου είπε να μεταφέρω τις ευλογίες του. Συμπαραστεκόμαστε σ’ έναν λαό που έχει αξιοπρέπεια, αρχοντιά και παρά τις δυσκολίες δεν παύει να έχει αξιοπρέπεια σε όλα τα επίπεδα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: