05 Μαΐου, 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.


 (ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ)

 Αγαπητοί επισκέπται του Ιστολογίου μας,

Η πατρίδα μας βιώνει μία τόσο βαθιά οικονομική, πολιτική κοινωνική και πνευματική κρίση, που δεν μπορούσαμε καν να τη διανοηθούμε πριν από μόλις 3 χρόνια. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για αυτή τη κατάσταση είναι αναμφίβολα μεγάλες. Η κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα τις αποδώσει με τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η χώρα μας διασύρθηκε στο εξωτερικό, πληγώθηκε το ελληνικό φιλότιμο. Μισθολογικές περικοπές, λουκέτα, ανεργία, εξαθλίωση. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας της κρίσης. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουμε όμηροι αυτής της πραγματικότητας. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης με αποφασιστικότητα, με δυναμισμό και με πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνικού λαού.

Τώρα όμως ήρθε  η ώρα την επόμενη μέρα των εκλογών όποια και αν είναι η Κυβέρνηση  να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις αντιμετώπισης των δανείων των νοικοκυριών, της φτώχειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τελικό στόχο την αξιοπρέπεια του κάθε εμπερίστατου συνανθρώπου μας. 

Η πολιτική οφείλει να υπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη.  Μας αξίζει ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνικές δομές και διαφάνεια παντού. Μας αξίζει μία Ελλάδα με προοπτικές ανάπτυξης και δουλειές για όλους. Μια Ελλάδα που δεν διώχνει τα παιδιά της. που δεν ανταμείβει μόνο τους προνομιούχους. Ευχή μας είναι να ενισχυθεί το Κοινοβούλιο με νέους ανθρώπους, με ηθική και όρεξη για δουλειά. Η πεπαλαιωμένη προσέγγιση της πολιτικής, που φοβάται το πολιτικό κόστος των αλλαγών, δεν αξίζει στην πατρίδα μας.

Τέλος εσείς θα επιλέξετε ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι μας την πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: