19 Μαρτίου, 2012

ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΟΜΣ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν εχθές διάφορες περιοχές της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Η περιοχή Μπάμπα Αμρ, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο μιας αιματηρής πολιορκίας του στρατού, ήταν μία από τις περιοχές που είχαν στόχο οι βομβαρδισμοί αυτοί, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές. Ο συριακός στρατός πήρε τον έλεγχο της περιοχής αυτής την 1η Μαρτίου έπειτα από συγκρούσεις με ένοπλους αντιπολιτευόμενους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες. Ο νέος αυτός βομβαρδισμός έγινε, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, λόγω της πεποίθησης των συριακών αρχών ότι οι εξεγερμένοι, οι οποίοι θέλουν την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επέστρεψαν στις περιοχές της Χομς. Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι περίπου 200 Σύροι διέσχισαν χθες τα συριακά σύνορα με την Τουρκία για να γλιτώσουν από τη βία στη χώρα τους, με τους οποίους ανέρχονται σε 15.900 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία.

Οι 200 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, διέσχισαν τη μεθόριο στο ύψος της επαρχίας Χατάι, στη νότια Τουρκία, η οποία συνορεύει με την επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, επίκεντρο μιας βίαιης καταστολής από τον συριακό στρατό των εξεγερμένων κατά του Άσαντ. Τους 200 αυτούς ανθρώπους ανέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες τους κατηύθυναν προς τους καταυλισμούς προσφύγων, πρόσθεσε το Ανατολή, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: