06 Φεβρουαρίου, 2012

ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Μεγάλη πικρία νοιώθουν οι πολέμιοι του Αρχιεπισκόπου

ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα. Δωρεάν περίθαλψη. Αμεση συνεργασία με Φαρμακοποιούς και Γιατρούς. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ είναι κάθετος: Τα πάντα για τον έχοντα ανάγκη. Και γιατροί και φάρμακα ακόμη και νοσοκομεία...

Βέβαια οι δηλώσεις του πικραίνουν τους αρνητές του έργου του... Τον ήθελαν άφωνο και σιωπηλό... Και δυστυχώς, γι' αυτούς τούς προέκυψε ΥΠΕΡ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ. Το ρεπορτάζ καταγράφει. Ας το διαβάσουν καλά... Και ας αποφασίσουν για την... συνέχεια του πολέμου... Ντροπές.

«Στα σχέδια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι και η πρόληψη. Ιατροί σε συνεργασία με την κινητή μονάδα υγείας που διαθέτει η Αποστολή θα επισκέπτονται τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να ενημερώνουν τους πολίτες. Στόχος είναι ακόμη το Ιατρείο να υλοποιήσει και εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα υγείας, όπως είναι η παροχή πρώτων βοηθειών.».

«Στήριξη σε περίπου 200 οικογένειες (άποροι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές με ανήλικα παιδιά, μοναχικοί άνθρωποι) προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής. Αποστολή που άρχισε να λειτουργεί πριν από περίπου έναν μήνα στον Ταύρο σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου».

«Υπηρεσίες υγείας προσφέρει εδώ και έναν χρόνο η κινητή μονάδα παροχής υγείας της Αρχιεπισκοπής. Το ειδικά διαμορφωμένο βαν επισκέπτεται ενορίες και εκεί οι εθελοντές ιατροί εξετάζουν τους πολίτες».
Και στα σκαριά:

______ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ στην Καλλιθέα (τις επόμενες ημέρες) και ακόμη ένα στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου ή της Ηλιούπολης.

______ ΔΥΟ ΣΤΕΓΕΣ φιλοξενίας αστέγων.

______ ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ γερόντων στον Βαρνάβα (ανακατασκευάζεται το κτίριο).

______ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ στο Δήλεσι (στο στάδιο του διαγωνισμού).

______ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ σπαστικών παιδιών στην Αθήνα (στο στάδιο του διαγωνισμού).

______ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ πασχόντων ασθενών από νεο-πλασματικές (στο στάδιο του διαγωνισμού).

ΠΟΥ είναι το Έργο;

ΠΟΥ; 


Ας τα διαβάσει και ο πρώην Ζακύνθου, όπως επίσης ο Σωτήρης Τζούμας, ο Δημήτρης Κολλάτος και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα τους κάνουν καλό.

Και βέβαια όσοι ήθελαν τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ άφωνο και με ισχνό έργο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: