03 Φεβρουαρίου, 2012

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Αι περί ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, ορθώς ασκούμενες πιέσεις, υπό των λογικώς και δικαίως σκεπτόμενων υπέρ του κοινού συμφέροντος των Πολιτών, δυστυχώς προσκρούουν εις την περίεργον (και... συμπτωματικώς... συμφεροντολογικήν) λογικήν των αρμοδίων Υπουργών, που χειρίζονται τα αντίστοιχα θέματα. Αυτή είναι και η κυρίως αιτία (και όχι οι σφοδρές αντιδράσεις των Συνδικάτων), που επί σειρά ετών, παρά τις συνεχείς περί «απελευθερώσεως των επαγγελμάτων» εξαγγελίες, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΕΝ «ΑΝΟΙΞΕ» μέχρι σήμερον. Όλα τα «ανοίγματα», γίνονται υπό... προϋποθέσεις, που τα καθιστούν κατ' ουσίαν ΚΛΕΙΣΤΑ. 

Επί παραδείγματι, επί του πολυσυζητημένου «ανοίγματος» του επαγγέλματος των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης, έθεσεν... προϋπόθεσιν δια το... άνοιγμα, τα «πληθυσμιακά κριτήρια». Δηλαδή χορήγησιν αδείας ασκήσεως του επαγγέλματος, δια συγκεκριμένον αριθμόν ταξί, ανάλογα με τον πληθυ-σμόν εκάστης πόλεως. Η προϋπόθεση αυτή, είναι κακίστη, καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός, κρατά κατ' ουσίαν κλειστό το επάγγελμα και γίνεται αιτία να... συνεχίζεται το «εμπόριον αδειών ταξί» και να ανεβαίνει η αξία εκάστης αδείας, ως και κατά το παρελθόν, όπου μια άδεια στοιχίζει μια ολόκληρη περιουσία, πράγμα που υποδηλώνει ότι το επάγγελμα «καλά κρατεί» ως προνομιακά επικερδές. 

Απελευθέρωση επαγγελμάτων, σημαίνει υγιής ελεύθερος ανταγωνισμός, που στις ελεύθερες οικονομίες, τον διαμορφώνει η προσφορά και η ζήτηση, που από μόνη της, φέρνει ισορροπία στον αριθμό των απασχολούμενων με κάθε επάγγελμα.'Ολα τα επαγγέλματα πρέπει να είναι ελεύθερα, ώστε να παραμένουν εις αυτά οι λογικότεροι και ικανότεροι. Υπό τον υπό του Υπουργού διατυπούμενον «πληθυσμιακόν περιορισμόν», θα πρέπει όλα τα επαγγέλματα να «δικαιούνται» να έχουν αντίστοιχον περιορισμόν αδειών. Ούτω, κανένα επάγγελμα δεν θα είναι ανοικτό και θα συνεχίσει η άθλια εκμετάλλευση των Πολιτών, υπό των Μελών των αντίστοιχων Συντεχνιών. Εμφανίζεται ο κ. Βορίδης, ως να μην πιστεύει στον υγιή ελεύθερο ανταγωνισμό και ως εκ  τούτου, δεν συμφέρει στους Πολίτες να βρίσκεται επικεφαλής του Υπουργείου που ανέλαβε. 

Είδαμε και τους περισσότερους βουλευτές, (ως... Δικηγόροι οι ίδιοι) να αντιτίθενται και στην απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των Δικηγόρων. Η «κατάρα» του τόπου, είναι η ακαταλληλότητα των ανθρώπων που αποφασίζουν περί των... συμφερόντων των Πολιτών, λαμβάνοντας (εξ ιδιοτέλειας) μέτρα που αποστερούν, ή περιορίζουν τις Δημοκρατικές ελευθερίες. Ακόμη πιο απαράδεκτες αποφάσεις, λαμβάνονται εις τον τομέα των ποικίλων μορφών φορολόγησης, που είναι τόσον πολλές, τόσο άδικες και τόσο παράλογες, ώστε καταλήγουν καταστροφικές. Υποχρεώνουν τους Πολίτες (από διάφορα προσχήματα) να πληρώνουν δυσανάλογα υψηλούς φόρους, εν σχέσει με τα εισοδήματα τους.

Αν δεν έχουν να πληρώσουν, υφίστανται τις υπό των Νόμων επιβαλλόμενες ποινές, χαρακτηριζόμενοι ως μη νομοταγείς (και., φοροφυγάδες) Πολίτες. Αν πληρώσουν, τίθενται υπό... «παρακολούθησιν», με το ερώτημα, πού βρήκαν τα λεφτά, καθώς από την φορολογική τους δήλωση δεν προκύπτουν ανάλογα κέρδη και άρα δεν υπέβαλαν... ειλικρινή φορολογική δήλωση. Τι να κάνει λοιπόν ο Πολίτης; Να μην πληρώσει και να του εκποιήσουν την μοναδική του κατοικία;; Ή να πληρώσει υποσιτιζόμενος και υποφέρων (ή δανειζόμενος εάν δύναται) και να θεωρηθεί και., φοροφυγάς, εάν η φορολογική του δήλωση περιλαμβάνει ως μόνα εισοδήματα, τα προερχόμενα π.χ. από την σύνταξίν του, ή την εργασίαν του, που είναι σε σύνολο λιγότερα χρήματα από τους... με... αντικειμενικά κριτήρια επιβαλλόμενους φόρους και χαράτσια;;

Η απαράδεκτα αυστηρή επιβαλλόμενη φορολόγηση, με το αιτιολογικό ότι διαμένει σε... μεγάλο σπίτι, σε (από απόψεως... αντικειμενικών κριτηρίων) «ακριβή περιοχή», είναι μια παλιανθρωπίστικη «παγίδα», εφεύρημα των διεστραμμένων εγκεφάλων των ισόβιων πολιτικών, για την εξόντωση της μεσαίας κυρίως τάξεως των Πολιτών, που απολαμβάνει την μοναδική ίσως χαρά, της ιδιοκτησίας της κατοικίας του. Το επιπλέον θεωρούμενον... «τεκμήριον πλούτου», όταν τα παιδιά σπουδάζουν σε ιδιωτικό σχολείο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο, φαίνεται ότι αποσκοπεί στο να μείνουν αμόρφωτοι (ή με περιορισμένη μόρφωση) οι προοδευτικοί καλοί Πολίτες, δια να επιπλέουν οι υψηλοαμοιβόμενοι και μη φορολογούμενοι παλιάνθρωποι, μιζαδόροι, σαλίγκαροι, ιδιοτελείς, ισόβιοι οικογενειοκράτες Πολιτικοί, ελεεινοί εκμεταλλευτές και καταχραστές της Εξουσίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: