10 Φεβρουαρίου, 2012

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΠΟΛΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λαγκάρντ: πολύ ενθαρρυντικά τα νέα από την Αθήνα

«Είναι πολύ ενθαρρυντικά τα νέα που ήρθαν από την Αθήνα. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη», δήλωσε η Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ από την Ουάσινγκτον στο ίδιο μήκος κύματος με την Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Ένα σημαντικό αρχικό βήμα ήταν να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αθήνα. Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες σε αυτή τη βάση», είπε ο Τζέρι Ράις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κρίσιμης» σημασίας την ευρεία πολιτική υποστήριξη του προγράμματος. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς στο ΔΝΤ, μαζί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη, χρειαστήκαμε όλο αυτό το χρόνο για να συζητήσουμε με τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας τα μέτρα ενός πιθανού νέου προγράμματος», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν περισσότερα» όσον αφορά τα δημοσιονομικά και οικονομικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: