20 Ιανουαρίου, 2012

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ'


Εχθές Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012, τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ' στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, ενώ προηγήθηκε θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μακαρίου. Του μνημοσύνου προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Προεδρικού Γραφείου κ. Χρίστος Χριστοφίδης. Παρόντες, επίσης, ήσαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος της Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Στυλιανός Νάσης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Μιχαήλ Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Αστυνομίας, άλλοι επίσημοι, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος κατέθεσε στεφάνι έμπροσθεν του ανδριάντα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Στη συνέχεια, άνοιξε για το κοινό το διαμέρισμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, το οποίο, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από την ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: