31 Ιανουαρίου, 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ


Στην κατάμεστη αίθουσα του νέου Πολιτιστικού κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ρουφ, πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 η εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, της απονομής Βεβαιώσεων για την συμμετοχή των κληρικών στα προγράμματα ποιμαντικής επιμορφώσεως. Η Εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του Διευθυντή του ιδρύματος Πρωτ. π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, ενώ συνεχίστηκε με την βαρυσήμαντη κεντρική ομιλία του ομότιμου καθηγητού της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής σχολής Αθηνών και Κοσμήτορα του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθόδοξης Θεολογίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης κ. Βλάσιο Φειδά, ο οποίος τόνισε την σημαντική δράση για την επιμόρφωση του κλήρου και είπε ότι οι ιερείς πρέπει να είναι έτοιμοι για μεγάλες και δύσκολες αλλαγές του μέλλοντος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Ιδρύματος για την άψογη συνεργασία και σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στους νέους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σημείωσε ιδιαίτερα την μεγάλη του χαρά που μίλησε ο Καθηγητής κ. Φειδάς, ο οποίος υπογράμμισε την μεγάλη αλλαγή των προβλημάτων του κόσμου και ότι και σε αυτό οι κληρικοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του υπογράμμισε πως "είναι γνωστό πια πως υπάρχουν σχεδιασμοί (σ.σ. αναφέρεται στην παγκοσμιοποίηση) και θα έρθουν και άλλες δυσκολίες". "Εμείς", συμπλήρωσε, "δεν μπορούμε να μείνουμε στον πετροπόλεμο στην εποχή των πυρηνικών", διευκρινίζοντας πως "η απομόνωση των ιερέων και η αποφυγή του διαλόγου αποβαίνουν σε βάρος της διακονίας".

Και κατέληξε: "Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγάπη και είναι πρόθυμοι να τρέξουν αλλά δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες, αν δεν τριφτούν, αν δεν βρουν τον τρόπο». Ακόμα είπε ότι μπορεί σήμερα να περνάμε δύσκολα αλλά έρχονται και άλλες δυσκολίες ακόμα πιο δύσκολες, που εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης της Αθήνας, απένειμε σε όλους αυτούς που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στα Εκπαιδευτικά σεμινάρια, μία βεβαίωση ώστε να δείξουν με αυτό τον τρόπο την κυριότητα και τον σημαντικό στόχο που έχει η Ιερά Αρχιεπισκοπή με την δημιουργία των σεμιναρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: