25 Ιανουαρίου, 2012

Η Α.Θ.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Στην τελετή κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), παρέστη εχθές Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποδέχθηκε στην είσοδο της Βιομηχανίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος Λινάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τάσος Φιλιππάκος. Εν συνεχεία στο Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων έγινε η τελετή, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Κατά την έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Λινάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εκδήλωσης που οφείλεται στην τιμητική για την ΕΑΒ παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, τόνισε δε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την πορεία μας το 2011, είμαι αισιόδοξος –πεπεισμένος θα ήταν η πιο ακριβής λέξη- ότι το 2012 θα είναι μία χρονιά-πρόκληση στην οποία η ΕΑΒ θα ανταποκριθεί με επιτυχία, ενισχύοντας τον επιχειρηματικό της ρόλο». Ακολούθησε η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου, στην οποία ο κ. Τάσος Φιλιππάκος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αναφερόμενος –ανάμεσα σε άλλα- στην ανάδειξη της ΕΑΒ σε εξαγωγικό φορέα μέσα από τις συμφωνίες διεθνούς χαρακτήρα που επετεύχθησαν, στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ως αποτέλεσμα της συνεπούς εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ΕΑΒ για το 2012, ο Κος Φιλιππάκος είπε: «Είναι ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, ενώ το γενικότερο βιομηχανικό περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί από την παγκόσμια κρίση και οι ηγετικές εταιρείες του κλάδου με μακροχρόνια επιτυχημένη διαδρομή κλυδωνίζονται, η ΕΑΒ σήμερα έχει εξασφαλισμένο φόρτο εργασίας: το ανατεθέν στην εταιρεία μας με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και διεθνή αγορά ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ με τις συμβάσεις εξωτερικού να αναλογούν στο 55% του συνολικού φόρτου. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ‘έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας'. Και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα στις αρχές του 2012». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «Βεβαίως, όλα […] έχουν επιτευχθεί χάρη στις ακατάπαυστες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας, των 1.600 εργαζομένων μας που αγαπάνε την ΕΑΒ, βλέπουν την πορεία της, διαβλέπουν την προοπτική της και καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν για την από κοινού επίτευξη των στόχων». Τέλος ο Μακαριώτατος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΑΒ, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη προσφορά της Βιομηχανίας στην οικονομία της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: