27 Δεκεμβρίου, 2011

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ - ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ο εκκλησιαστικός κόσμος καταδικάζει την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ ενώ από την πλευρά του ο δικαστικός κόσμος τονίζει ότι «όσοι δεν γνωρίζουν τι αναφέρει η δικογραφία δεν έχουν έγκυρο λόγο». Οι δικηγόροι του ηγούμενου θα υποβάλλουν αίτηση αποφυλάκισης, ενώ την Τετάρτη ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών στην Αθήνα, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί ο κ. Εφραίμ. Πάντως εκκλησιαστικά πρόσωπα, οδηγούνται συνήθως στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκτός απροόπτου ο ηγούμενος Εφραίμ θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σήμερα Τρίτη  και εκεί οι ιατροί θα ρυθμίσουν το σάκχαρο του ηγουμένου ενώ εκεί θα κριθεί πότε θα μεταφερθεί στην Αθήνα ο ηγούμενος.


Στο μεταξύ στη Μονή Βατοπαιδίου εκτός από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο, βρίσκεται και ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Στο μεταξύ μέχρι και σήμερα και ενώ η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους αποφάσισε να στηρίξει τον Εφραίμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει πάρει θέση. Συνεργάτες του Γέροντα βρίσκονται σε επαφή με το Φανάρι και προσπαθούν να πείσουν τους συνεργάτες του κ. Βαρθολομαίου να κάνει κάποια δήλωση στήριξης του ηγουμένου της Μονής.

Σίριαλ με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ

Σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να διακομιστεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος παραμένει από την παραμονή των Χριστουγέννων φρουρούμενος στο κελί του στον Άγιον Όρος.Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών που τον εξέτασε χθες, ενώ η τελική απόφαση για τη μεταφορά του, με πλωτό η εναέριο μέσο, θα ληφθεί κατόπιν επανεξέτασης σήμερα το πρωί. Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στηρίζει την ίδια στιγμή τον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του. 

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου θα επανεξεταστεί στις 10:00 το πρωί της Τρίτης και θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Δοκουσλής, η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.


Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου. Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης «βλέπει» σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Οπως δήλωσε χθες, «η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται». «Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε πως «κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».  

Χθες, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, μετέβη στο Αγιον Όρος για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον ηγούμενο. «Χθες για τον Γ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Ευφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο», σχολίασε το ΚKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: