27 Σεπτεμβρίου, 2011

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΣ

 
Εξερχόμενος έχθες το βράδυ 26/9/2011 από την Α’ Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο ΜΕΤΣ ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ήταν λάβρος κατά όλων εκείνων που όλες αυτές τις ημέρες, έγραφαν ότι είναι σοβαρά στην υγεία του και θα παραιτηθεί. Μεταξύ άλλων τόνισε στα Μ.Μ.Ε.: "Περιμένατε ότι θα με κηδεύσετε, ενώ άλλοι λένε και γράφουν ότι θα παραιτηθώ σε λίγες ημέρες". Αλλά αυτά δεν είναι επί του παρόντος θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

________________________________________ 

Αγαπητοί επισκέπται του Ιστολογίου. 

Εμείς  από το Ιστολόγιό μας, κατά το πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 26/7/2010 στην ανάρτησή μας με τίτλο:ΟΙ ΕΞΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ! είχαμε επισημάνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν τρώγεται. Μερικοί όμως ανώνυμοι και επώνυμοι δημοσιογράφοι με στόχο την αποκλειστικότητα, για την πώληση φύλλων στα περίπτερα και κλικαρίσματος στο internet είναι εις θέση να τηγανίσουν ακόμα και την μάνα τους, προς χάριν της κονόμας, αυτοί όμως είναι άσχετοι από τα Εκκλησιαστικά πράγματα. Οι Μητροπολίται όμως που φιγουράρουν ως δελφίνοι σε χθεσινή Αθηναϊκή εφημερίδα 8 στον αριθμό σήμερα είναι οι: Σπάρτης Ευστάθιος,  Καισαριανής Δανιήλ, Φθιώτιδος Νικόλαος,  Δημητριάδος Ιγνάτιος,  Σύρου Δωρόθεος, Πειραιώς Σεραφείμ, Μεσογαίας Νικόλαος και  Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ως επίδοξοι διάδοχοι του Αρχιεπισκόπου. 

Τους ρωτάμε  όμως φόβο Θεού και τσίπα δεν έχουν;   

Η εκκλησιαστική τους συντεχνία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και θα έρθει στιγμή που θα περπατάνε στο δρόμο και θα εισπράττουν την περιφρόνηση και τη χλεύη του λαού, διότι πρέπει να καταλάβουν ότι το ήθος δεν πωλείται στα περίπτερα, αλλά υπάρχει στα αντρίκια λόγια, εκτός και αν…….. Ας μην κουράζονται λοιπόν εάν δεν το έχουν δει ακόμη, μπορεί να το δουν και τώρα ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει αντίκρισμα στον λαό. 

Ο λαός μας ξέρει να πηγαίνει εκεί που βρίσκει ζεστασιά και όχι μόνο λόγια, εκεί που βρίσκει σιγουριά και αγάπη! Ο Μακαριώτατος είναι μπροστά στην αγάπη, για τον εμπερίστατο άνθρωπο. Ας το πάρουν λοιπόν απόφαση, οι ως άνω Δεσποτάδες και όποιοι άλλοι κρύβονται πίσω απ΄ αυτούς πως ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ  δεν τρώγεται! 

Θα τους ήταν πιο χρήσιμο να συζητήσουν μαζί του και ίσως με τον διάλογο να έβρισκαν πολλές λύσεις στα προβλήματά τους, αφού βέβαια πρώτα συνειδητοποιήσουν, πως η καλοσύνη και η ευγένειά του προς πάντας, δεν πρέπει να την εκλάβουν ως αδυναμία, επίσης να γνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι όργανο ουδενός ει μή μόνον της εκκλησιαστικής του συνειδήσεως. 

Κλείνοντας τους υπενθυμίζουμε πως, άλλαι αί βουλαί ανθρώπων καί άλλα ο Θεός κελεύει. 

Voiotosp.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: