11 Ιουνίου, 2011

Ο ΝΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ κ. ΑΝΤΑΜΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

   
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε εχθές στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο νέος αποστολικός Νούντσιος (πρεσβευτής) στην Ελλάδα, αρχιεπίσκοπος Έντουαρντ Τζόζεφ Άνταμς. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, ενώ πραγματοποιήθηκε σε θερμό και αδελφικό κλίμα. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, και ένας κληρικός από την πλευρά του αποστολικού Νούντσιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Ρ/Καθολικό Αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή, ανέφερε ότι: «σας καλωσορίζουμε με αισθήματα χαρά και αδελφικής αγάπης». Ο αποστολικός Νούντσιος αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση, αναφέρθηκε στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αγίας Έδρας και Αθήνας οι οποίες είναι πάνω από 30 χρόνια.

Επίσης ο κ. Άνταμς τόνισε: «Μια από τις σημαντικές μέριμνες του Πάπα Βενέδικτου είναι η εκκοσμίκευση της Ευρώπης, και νομίζω έχουμε μεγάλη υποχρέωση να προστατεύσουμε και δώσουμε αυτή την στιγμή ξεκάθαρα την εικόνα της ατμόσφαιρας που δημιουργείτε από την πίστη μας στον Θεό, για να μπορέσουν να καταλάβουν οι άνθρωποι τη σημασία που έχει πίστη στην ζωή μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «την Ευρώπη την βλέπουμε σήμερα ως ένα χρηματοοικονομικό σύστημα, και αυτή είναι η μεγαλύτερη εκκοσμίκευση». «Εγώ εδώ θα ήθελα στην όση διακονία μου χαρίσει ο Θεός, με όλες τις δυνάμεις να βοηθήσω στη σύσφιξη των σχέσεων των Ορθοδόξων. Είμαστε ενωμένοι, όμως πρέπει περισσότερο γιατί όλοι το έχουμε ανάγκη», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Τέλος ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο Εκκλησιών σε διαφόρους τομείς, καθώς και στην οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: