09 Μαΐου, 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ.

 image

ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ του βέτο όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες Σένγκεν εμμένει η κυβέρνηση. Από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. Ευάγγελου Αντώναρου και Θανάση Νάκου, επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η επαναφορά στην προ Σένγκεν εποχή όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών στις χώρες Σένγκεν.

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς διότι η έκθεση που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών σης Βρυξέλλες δεν περιλαμβάνει αλλαγή του Σένγκεν. Ικανοποιημένος από τη θέση της κυβέρνησης έμεινε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος ωστόσο, μεταφέροντας προσωπική εμπειρία από γερμανικά αεροδρόμια, διευκρίνισε ότι κατά το τελευταίο διάστημα ο ίδιος έχει υποστεί ελέγχους διαβατηρίων σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

«Δεν μπορούν (κάποιες ευρωπαϊκές χώρες) να αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως ταξιδιώτες δεύτερης κατηγορίας. Η Ελλάδα είναι από τις ιδρυτικές χώρες του Σένγκεν» είπε ο κ. Αντώναρος, με τον κ. Παπουτσή να παραδέχεται ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Ο κ. Νάκος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Ηγουμενίτσα και αναφέρθηκε στο τραγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τους λαθρομετανάστες που προσδοκούν να περάσουν στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: