09 Μαΐου, 2011

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.

image

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε και εφέτος στο Αγρίνιο, η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2011. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο μεγαλοπρεπής νέος Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.Στις εκδηλώσεις προεξήρχε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Σήμερα το πρωί  τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η αρχιεπισκοπική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, συμπαραστατούμενου από τους Ναυπάκτου Ιερόθεο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Γλυφάδας Παύλο και Αιτωλοκαρνανίας Κοσμά. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χριστοφόρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: οι Άγιοι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

«Βρισκόμαστε είπε  σε μια Επαρχία ευλογημένη, της οποίας ο λαός διαφυλάττει την πίστη και τις παραδόσεις ως κόρην οφθαλμού» Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος, τόνισε: «Χάθηκαν οι αξίες αγαπητοί μου αδελφοί σήμερα, χάθηκαν οι αρχές, επομένως όλοι σε συναγερμό για να ξαναβρούμε όλοι τις αξίες και τις αρχές, διότι αυτά δεν πωλούνται…». «Όλα αυτά δεν αγοράζονται από κατάστημα, κερδίζονται μόνο με αίμα και θυσίες μέσα από την μίμηση της ζωής των Αγίων. Καλές είναι οι γνωριμίες που έχουμε, άλλα πρέπει να γνωρίσουμε και τον Χριστό για να αλλοιώσει την ψυχής μας», ανέφερε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

Μετά από λίγη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος ευρέθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου, όπου ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Παύλος Μοσχολιός, σε ειδική, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Μακαριώτατος σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: