27 Μαΐου, 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΙΩΤΟ.

image

«∆εν θα ξεκινήσει»!

Αδιάλλακτη η Πολιτεία στην αυστηροποίηση των ποινών.

Τι αντιπροτείνουν οι παράγοντες

Τις προϋποθέσεις – σεβασµός της περιουσίας, της τιµής αλλά και της ζωής και της σωµατικής ακεραιότητας του έλληνα φιλάθλου – χωρίς τις οποίες δεν πρόκειται να αρχίσει το νέο πρωτάθληµα ξεκαθάρισε για ακόµη µία φορά χθες στους φορείς του ποδοσφαίρου ο γενικός γραµµατέας Αθλητισµού Πάνος Μπιτσαξής. Συγχρόνως, η Πολιτεία εµφανίζεται αδιάλλακτη στο θέµα των σκληρών ποινών για επεισόδια βίας, εµµένοντας στη θέση πως το βασικό µέτρο πρέπει να είναι η αφαίρεση βαθµών. Από την πλευρά τους, τόσο η ΕΠΟ, όσο και η διοίκηση της Λίγκας θέλουν η συγκεκριµένη ποινή να εφαρµόζεται µόνο σε περίπτωση υποτροπής.

Για τη Supeleague και την ΕΠΟ, η επαναφορά του ιδιωνύµου (για τους ταραξίες) αποτελεί το τελευταίο διαπραγµατευτικό χαρτί προκειµένου η Πολιτεία να φανεί διαλλακτική και να µην προωθηθούν τη νέα σεζόν οι αυστηρότατες ποινές (αφαίρεση βαθµών µέχρι και υποβιβασµός) για ζητήµατα βίας. Ο γενικός γραµµατέας Αθλητισµού δείχνει έτοιµος να αποδεχθεί τα αιτήµατα της Supeleague για τη µεγαλύτερη συµµετοχή των πιστοποιηµένων σεκιούριτι στην πρόληψη των φαινοµένων βίας, αλλά και τη χρήση των καµερών ασφαλείας. Για το θέµα των ιδιωτικών αστυνοµικών, ο κ. Μπιτσαξής είπε πως «ήδη η υπάρχουσα νοµοθεσία προβλέπει ότι οι εργαζόµενοι στις εταιρείες σεκιούριτι µπορούν να κάνουν σωµατικό έλεγχο, εφόσον το δέχεται αυτό ο προσερχόµενος στο γήπεδο και αν δεν συναινεί να µην εισέρχεται στο γήπεδο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μπιτσαξής έριξε καρφιά µε αφορµή τις δηλώσεις των παραγόντων το τελευταίο διάστηµα που «δυναµιτίζουν το κλίµα», εκφράζοντας παράλληλα και τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αυτά τα φαινόµενα. Ο κ. Μαρινάκης (ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων µε τον κ. Μπιτσαξή), διακρίνοντας πως οι βολές έχουν στόχο και τον ίδιο, απάντησε αµέσως λέγοντας «δεν µπορεί να µη γίνονται δηλώσεις όταν χρειάζεται». Από την πλευρά τους, η διοργανώτρια και η Οµοσπονδία δείχνουν να συµπλέουν στο ζήτηµα του ιδιωνύµου (αυτόµατη φυλάκιση χωρίς αναστολή για τους ταραξίες). Κάτι που φαίνεται και στην ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Στο ζήτηµα του ιδιωνύµου, που παραµένει σε εκκρεµότητα, η Οµοσπονδία έχει αιτηθεί την επαναφορά του, καθώς το θεωρεί σηµαντικό βήµα στην καταπολέµηση των φαινοµένων βίας».

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (το οποίο µέχρι τώρα σαµποτάριζαν ορισµένες ΠΑΕ, µεταξύ των οποίων οι Ολυµπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Αρης, που έχουν δικό τους σύστηµα) θα ισχύσει από τη νέα σεζόν σε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη, Τούµπα και «Κλ. Βικελίδης». Παρόντες στη προχθεσινή σύσκεψη στη ΓΓΑ ήταν µεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Λίγκας και ο γενικός διευθυντής Βαγγέλης Μαρινάκης και Πατρίκ Κοµνηνός, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόµου και ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: