05 Μαΐου, 2011

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 130 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ.

image

"ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή αλλά και της συμπλήρωσης 130 ετών από την ίδρυση του ιστορικού νοσοκομείου παρευρέθηκε εχθές 4/5/2011 το απόγευμα ο Μακαριώτατος.  Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας και στον τομέα της υγείας, όπου μεταξύ άλλων είπε:

"H Εκκλησία", πρωτοστάτησε στη διακονία στον τομέα της υγείας προσφέροντας εκτάσεις για την ανέγερση νοσοκομείων όπως το Αιγινήτειο, τα δύο Παίδων, το Λαϊκό, το Αρεταίειο, το Ασκληπιείο κ.λπ.". "Όταν ακούμε πολλές φορές να λένε τι έκανε ή τι κάνει αυτή η Εκκλησία στενοχωριόμαστε. Όχι γιατί ζητάμε αποζημιώσεις ή εκδουλεύσεις, αλλά τουλάχιστον πρέπει να στρεφόμαστε με ευγνωμοσύνη στους χώρους που έδωσαν αυτό που μπορούσαν" είπε χαρακτηριστικά. "Εμείς", πρόσθεσε, "θα συνεχίσουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε".

Αναφέρθηκε δε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός αλλά και με το Υπουργείο Υγείας, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα των κινητών μονάδων υγείας της ΜΚΟ "Αποστολή". "Σε αυτή την εποχή χρειάζεται να συνεργαστούμε. Ποτέ η απομόνωση ή η αυτονόμηση δεν ήταν καλό πράγμα. Ιδιαίτερα στην εποχή μας χρειάζεται η συνεργασία για το καλό του λαού" κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: