02 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image233333333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Τίτος. Αυτός αγάπησε τον Θεό από νεαρά ηλικία. Δια τούτο πήγε σε ένα Κοινόβιον Μοναστήριον και έγινε Μοναχός. Δια της υπακοής και ταπεινώσεως υπερέβη όλους τους άλλους Μοναχούς και έγινεν Ηγούμενος. Σαν Ηγούμενος τον αγαπούσαν για την πραότητα του. Έκανε και θαύματα και εξεδήμησε εις Κύριον ειρηνικά.

2) Η αγία Θεοδώρα. Καταγόταν από την πόλην Τύρον. Όταν ήτο 15 χρονών διατάχθηκε από τον άρχοντα της Παλαιστίνης Ουρβανό ν' απαρνηθή τον Χρι-στόν, δεν υπάκουσε και ένεκα τούτου καταδικάσθηκε σε μαρτυρικό θάνατο.

3) Ο άγιος Γρηγόριος. Καταγόταν από τα μερη της Βιθυνίας και από ευγε­νείς και περιφανείς γονείς. Ασκήτευσε και έγινε θεωρός των θεϊκών μυστη­ρίων, ήτοι προφήτης και θαυματοποιός. Εις ηλικία 50 χρονών εξεδήμησε εις Κύριον.

4) Οι άγιοι αυτάδελφοι Αμφιανός και Αιδέσιος, ο άγιος Πολύκαρπος που εφονεύθη με ξίφος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 η νήσος Σπέτσαι εισέρχεται επισήμως στην επανάσταση.

Το 1822 οι σφαγές των Τούρκων εις την νήσο Χίο είναι πρωτοφανούς α-γριότητος ιδίως εις τα χωριά Θυμιανά, Ερυθρά Καλημασιά και στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά. Οι ηρωικοί υπερασπισταί της Ναούσης συνεχίζουν την από-κρουσιν των Τουρκικών επιθέσεων. Εις την Μηλιά του Ολύμπου γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τον Πανουργιάν και τρέπουν τους Τούρκους σε φυγή. Εις τον Ταράτσον και Παλεκαπίναν Κρήτης οι Έλληνες νικούν τους Τούρκους.

Το 1919 το Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα συνάπτει μάχη στην Ουκρανία εναντίον των Ρώσων Μπολσεβίκων παρά το Μπουγιαλίκ.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μάχες περιπόλων.

To 1921Η στρατιά της Μ. Ασίας εκκαθαρίζει το έδαφος από τους τούρκους άτακτους.

Το 1922 Η στρατιά της Μ. Ασίας μάχεται με πυροβολικό και περιπόλους. Το 1941 στο Αλβανικό μέτωπο οι δυνάμεις των εμπολέμων Ελλήνων και Ιταλών περιορίζονται σε δράση πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: