06 Φεβρουαρίου, 2011

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ!!!

image

Αγαπητέ Επισκέπτη του blog.

Την περασμένη Τρίτη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ επαρουσίασε την σειρά με τίτλο 1821 με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Ο ως άνω κύριος λοιπόν επληροφόρησε το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθούσε την εκπομπή ότι ο Κολοκοτρώνης είχε εραστή. Καλά θα κάνει αυτός ο ανιστόρητος κύριος, να διαβάσει λίγο Ιστορία, την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Εάν δεν μπορεί να διαβάσει ας ασχοληθεί με την αδελφή του, τη μάνα του και τον πατέρα του. Γιατί τέτοια σαχλά αστειάκια μόνον ανεγκέφαλοι μπορεί να τα λένε, εκτός και αν έχει υποστεί εμαλάκυνση εγκεφάλου. Θα του θυμίσουμε όμως σήμερα τι γράφει ο Ιστορικός Κων/νος Σαθάς την 1η Σεπτεμβρίου 1869 για την δύναμη του Ελληνισμού.

__________________________

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αν υπάρχει κάποιο έθνος στον κόσμο που μπορεί να υπε­ρηφανεύεται για την ευγενική του καταγωγή, αναντίρρητα αυ­τό είναι το ελληνικό έθνος. Η αίγλη που περιβάλλει αυτή την καταγωγή εξαγοράστηκε με σειρά μαρτυρίων, και το δίπλωμα της ευγενικότητάς της είναι γραμμένο με αίμα.

Εναντίον του έθνους αυτού ξέσπασαν φοβερές καταιγίδες, σηκώθηκαν ά­γρια και απειλητικά κύματα, και ο μαρτυρικός αυτός λαός καταδιώχτηκε, υποδουλώθηκε, κατοίκησε μέσα σε ερείπια, κολύμπησε μέσα σε αίματα- αλλά ο ήλιος του Ελληνισμού, που κρύφτηκε για μια στιγμή από τα ζοφερά εκείνα νέφη, δεν άργησε να ανατείλει και να σκορπίσει την καταχνιά, και η μυ­στηριώδης δύναμη του να εξελληνίσει καθετί το ξενικό.

Μόλις ο άνεμος των εθνικών επαναστάσεων είχε σαρώσει τον τυχοδιωκτικό εκείνο συρφετό που είχε ορμήσει από τη Λύση, και ο Ελληνισμός είχε απορροφήσει τα λείψανα του που είχαν απομείνει, νέα στίφη επιδρομέων τον απείλησαν από την Ανατολή. Στις 29 Μαΐου 1453 οι Τούρκοι κατασκήνωσαν ανάμεσα στα λεηλατημένα ερείπια της πρωτεύουσας της ελ­ληνικής αυτοκρατορίας.

0 καταπληκτικός θρίαμβος εκείνων των ορδών ζάλισε στιγ­μιαία το έθνος, και άρχισε να διασκορπίζεται από την Ανατολή προς τη Δύση και το Βορρά. Οι πρόσφυγες εκείνοι δεν ήταν ναυάγια μιας εθνικότητας που είχε διαλυθεί, αλλά ζωτικά στοι­χεία, που το καθένα τους κουβαλούσε μέσα του ολόκληρο το έθνος.

Τότε ο Ελληνισμός περιβλήθηκε με λαμπρότερη αίγλη, και το όνομα του ντροπιασμένου Βυζαντινού που πρώτα χλευαζόταν θαυμάστηκε από την Ευρώπη, την οποία εκπαίδευσε και οδήγησε τους στρατούς της σε νικηφόρα πεδία.

Από την άλλη μεριά, ο Ελληνισμός που παρέμεινε στη γη του βρήκε αμέσως τον εαυτό του, και στη διάρκεια της μεγά­λης και πολύχρονης εκείνης αναταραχής κατασκήνωσε στα βουνά, δυνάμωνε ενώ καταδιωκόταν και, άλλοτε νικητής και άλλοτε νικημένος, διατηρήθηκε καθαρός όπως οι παρθενικοί βράχοι που τον διέσωσαν.

Συγχρόνως, μια άλλη τάξη πατριωτών, υψώνοντας τη διά­νοια τους προς τον ουρανό, σαν να δυσανασχετούσαν να ρί­ξουν το βλέμμα τους πάνω σε μια πατρίδα δεμένη με τις α­λυσίδες της σκλαβιάς, αναζητούσαν εκεί μια νέα πατρίδα.

Και ενώ οι άλλοι με λύσσα διεκδικούσαν από τα αναρίθμητα σμή­νη τρομερής και ακμάζουσας αυτοκρατορίας τη γη των πατέ­ρων τους, αυτοί έπαιρναν το σταυρό στους ώμους τους και με ανέκφραστη χαρά έσκυβαν στο μαχαίρι των δημίων.

Το έθνος αγωνίστηκε για την πίστη και την πατρίδα· με το σταυρό και το σπαθί απέκτησε την ελευθερία του. Οι μάρτυ­ρες της ορθόδοξης πίστης και οι γενναίοι πρόμαχοι του εθνι­σμού είναι οι δίδυμοι αστέρες της ελληνικής ελευθερίας.

Αυτά έγραφα το 1865 αναγγέλλοντας την έκδοση του έργου μου «Οι ηρωικοί χρόνοι τής Νεωτέρας Ελλάδος, ή βίοι των άπό της "Αλώσεως τής Κωνσταντινουπόλεως μέχρι του 1821 άκμασάντων άρματωλών, και μαρτυρησάντων αγίων, μετ' έξι-στορήσεως των έπί Τουρκοκρατίας επαναστάσεων τής Ελλη­νικής φυλής» κλπ.

Αυτά για την Ιστορία κ. Τσατσόπουλε και καλόν είναι ο Τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ να προσέχει σε ποιούς αναθέτει την παρουσίαση αξιόλογων και Ιστορικών εκπομπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: