18 Ιανουαρίου, 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ στο Φανάρι

image

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί σήμερα ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Ζαμπέλη. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Πατριαρχείο τα μέλη της Πατριαρχική Αυλής και αμέσως ο κ.Ιερώνυμος άναψε κερί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθως ανέβηκε στο κεντρικό κτίριο του Πατριαρχικού Οίκου όπου στο Πατριαρχικό Γραφείο τον υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. "Με χαρά σας υποδεχόμεθα και πάλι στο Πατριαρχείο" είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Μακαριώτατος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία της επικείμενης ειρηνικής επισκέψεως του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και στο επίκεντρο της ιδιαίτερης συνάντησής του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα βρεθούν κατά πληροφορίες θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που απασχολούν την Εκκλησία αλλά και την Κοινωνία.

Το μεσημέρι θα γευματίσουν και ακολούθως θα μεταβούν στην Χαλκηδόνα προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιο.

Το πρωί στο αεροδρόμιο της Πόλης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ανέμεναν ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ.π.Ελπιδοφόρος και ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Νικόλαος Σαπουντζής.

Ο Μακαριώτατος θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: