27 Δεκεμβρίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Ο φιλάνθρωπος Θεός βλέπων ότι το ανθρώπινον γένος ήταν βυθισμέ­νο στην αμαρτία το ελυπήθη. Δια τούτο έστειλε τον άγγελον Γαβριήλ στην Παρθένον Μαρίαν και της ανήγγειλε ότι θα γέννηση τον Σωτήρα του Κόσμου. Και τον καιρόν εκείνον τον κόσμον κατείχον οι Ρωμαίοι. Ο Καίσαρ Αύγουστος διέταξε να απογραφή όλη η Οικουμένη. Είχον περάσει εν τω μεταξύ εννέα μήνες από τότε που ο Γαβριήλ παρουσιάσθη στην Παναγία. Ο μνηστήρας της Παναγίας Ιωσήφ με την Παναγία εύρον οικία δια να μείνουν στην Βηθλεέμ, και επήγαν να περάσουν την νύκτα σ' ένα σπήλαιον, το οποίον οι χωρικοί ε-χρησιμοποίουν για σταύλον. Εκεί εγέννησε η Παναγία τον Χριστόν, τον ε-σπαργάνωσε πτωχικά και τον έβαλε έβαλε στην φάτνη των αλόγων, τα οποία τον εθέρμανον.

2) Η προσκύνησις των μάγων. Όταν εγεννήθη ο Χριστός εφάνη στον ουρα­νό ένα παράξενο αστέρι. Τρεις μάγοι από την Ανατολή, όταν είδον τον αστέρα εκίνησαν δια να εύρουν τον βασιλέα του Κόσμου., δια τον οποίον ωμίλουν οι Προφητείες, να τον προσκυνήσουν. Ήλθον εις Ιεροσόλυμα, είδον τον Ηρώδη και οδηγούμενοι από τον αστέρα έφθασαν στη Βηθλεέμ και προσεκύνησαν τον Χριστόν αφήσαντες πολύτιμα δώρα.

Εθνικά γεγονότα. Σαν σήμερα το 1822 στα Λομποτινά Ναυπακτίας οι Έλληνες υπό τον Δ. Μακρήν κατόπιν σκληρής μάχης συνέλαβον όλους τους αντιπαρατα-χθέντες στην μάχη Τούρκους.

Το 1822 οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου διασκορπίζουν τους ε-πιτιθέντες εχθρούς έξω του φρουρίου και εξοντώνουν πολλούς από αυτούς.

Το 1912 ο ελληνικός στρατός στο μέτωπον Ηπείρου δρα δια πυροβολικού και περιπόλων.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1920 το Γ'σώμα του ελληνικού στρατού μαχόμενο συνεχίζει την προέλα-σίν του προς Μπιλατζίκ.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.

Το 1940 οι ελληνικές δυνάμεις κατόπιν επιθέσεως καταλαμβάνουν από τις ιταλικές δυνάμεις όλες τις θέσεις επί της γραμμής Χειμάρας Μπιλιένας. Η ιτα­λική αεροπορία εβομβάρδισε την Λευκάδα και την Κέρκυραν.

Το 1947 ισχυρές κομμουνιστικές δυνάμεις επιτίθενται εναντίον της Κονί-τσης και υφίστανται από τον Εθνικό στρατό τρομερή καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: