15 Οκτωβρίου, 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε το Πολυδύναμο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Αθηναίων 14/10/2010

image

Το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Α.Μ.Ε.Α του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χατζηαποστόλου  και Τριανταφυλλοπούλου, στο ανακαινισμένο κτήριο του παλαιού Βουστασίου στην Κολοκυνθού εγκαινίασε, το βράδυ της Πέμπτης,  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Ιερώνυμος. Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή δομή που εντάσσεται στις δραστηριότητες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στοχεύει στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και τη σωστή, μεθοδευμένη και με σύγχρονα μέσα ενίσχυση και υποστήριξη της κοινωνικής ένταξής τους. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων  Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος  Σκιαδάς, όπως επίσης μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας τον εγκαινίων ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων είπε: « Κύριε Δήμαρχε, το ευαγγέλιο που διαβάσαμε μίλησε για τα καλά έργα και είπε ότι όσο ζούμε πρέπει να μαθαίνουμε να κάνουμε καλά έργα, αν αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους πολλή περισσότερο ισχύει για αυτούς οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά και διακονούνε τους ανθρώπου. Εύχομαι λοιπόν, ο Δήμος και ιδιαίτερα εσείς με τους συνεργάτες σας να συνεχίζετε να φτιάχνετε τέτοια καλά έργα.».Συνεχίζοντας ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει από θέμα Δήμου και Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι με την συνεργασία επιτυγχάνονται πολλά και είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για καλύτερα αποτελέσματα που θα δώσουν ανακούφιση στους ανθρώπους : «Μου δίνετε όμως η ευκαιρία κύριε Δήμαρχε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία που έχουμε διότι όπως ο Δήμος και ο κάθε Δήμος και κάθε προσπάθεια είναι επαινετή, υπάρχει και από την άλλη μεριά αυτή η δύναμη της Εκκλησίας, ένα τεράστιο έργο κοινωνικό και εκείνο το σημείο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι συναντηθήκαμε, συνεργαστήκαμε και είδαμε ότι αυτή η συνεργασία έχει αγαθά αποτελέσματα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να θυμίσω και σε εσάς και στους συνεργάτες σας  αλλά και στον λαό μας αυτή η ώρα που περνάμε που είναι πράγματι δύσκολη χρειάζεται την συνεργασία όλων μας, ήδη η Αρχιεπισκοπή μετά από λίγο καιρό εγκαινιάζει μια μεγάλη προσπάθεια που την ονομάζει Αποστολή που θα αγκαλιάσει πάρα πολλές δυνατότητες, για να βοηθήσει και να εξυπηρετεί  τους ανθρώπους, έτσι λοιπόν μας δύνεται η ευκαιρία σήμερα με τα εγκαίνια να ξαναπούμε  ότι είναι ανάγκη συνεργασίας, δουλείας πολλής για να έχουνε οι άνθρωποι ανακούφιση και αγάπη».

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Aθηναίων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο εκ μέρους όλων των κατοίκων της περιοχής και στάθηκε στην σημερινή μονόλεπτη ομιλία του στα εγκαίνια του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου και στα λόγια του Χριστού από την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, «Πορεύου και συ ποίει ομοίως» και τόνισε ότι έτσι «θα πορευτούμε και εμείς και θα πράξουμε ομοίως».

Τελειώνοντας ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Δεν μπορεί πλέον κανείς να σπάσει τους κρίκους της αλυσίδας που έχει φτιαχτεί που η εκκλησία του θεού με την εκκλησία του Δήμου βαδίζουν και υα συνεχίσουν να βαδίζουν ανεξάρτητα από πρόσωπα μαζί προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: