27 Σεπτεμβρίου, 2010

Πόθεν Αίσχος

image

• Αν όσοι ξεχάσουμε εκ... παραδρομής να δηλώσουμε κάποια εισοδήματα θα τιμωρηθούμε;

Δεν γνωρίζω πόσο ένας υπουργός ή ένας βουλευτής ξέρει να κάνει φορολογία δηλώσει ή πόθεν έσχες. Γνωρίζω όμως πως ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να κάνει ΛΑΘΟΣ. Γιατί υπάρχει ο  υπουργός με τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα του βάλει πρόστιμα, θα του επιβάλει κυ­ρώσεις, θα τον στείλει φυλακή.

Δυστυχώς, αν κάποιος από εμάς ξεχάσει να δηλώσει στην εφορία ότι η σύζυγός του πούλησε μια εταιρεία έχει κυρώσεις, ενώ αν είσαι υπουργός ή βουλευτής ή ευρωβουλευτής ή κομματικό στέλεχος, όλα ετούτα δεν μπορεί να συμβούν. Απλώς κάνεις μια δήλωση ότι ξέχασες να το γράψει, ξέχασες να το δηλώσεις και καθάρισες.

Κι ΕΔΩ έρχονται τα α­μείλικτα ερωτήματα: Γιατί το ξέχασες ή μάλλον γιατί δεν δήλωσες τις δραστηριότητες της συζύγου ή του συζύγου, ως ώφειλες, από τον νόμο; Δεν ξέρεις ότι υπάρχει ειδικό κουτάκι στο πόθεν έσχες που το δηλώνεις;

Και δεν ξέρεις ότι όταν πουληθεί η επιχείρηση, το δηλώνεις αμέσως και φορολογείσαι όπως όλοι οι φορολογούμενοι; Το ξεχάσατε ή το ξεχνάτε, κύριοι βουλευτές, κύριοι υπουργοί; Επίσης δεν γνωρίζετε ότι οφείλετε να δηλώσετε τις όποιες δραστηριότητες των συζύγων, των τέκνων, των γονέων και των συγγενών;

Ωραία, ξεχνάτε ή ξεχάσατε να δηλώσετε ότι πουλήθηκε η επιχείρηση, γιατί αλήθεια ξεχάσατε να δηλώσετε ότι υπήρχε, ως ωφείλατε; Διότι αν είχατε δηλώσει την ύπαρξη της εταιρείας, τότε δεν θα ξεχνάγατε σίγουρα την πώληση της. Έτσι είναι τα πράγματα κι έτσι πρέπει να συμπεριφέρε­στε, αν θέλετε να ασκείτε φορολογική δικαιοσύνη και φορολογική πολι­τική.

Γιατί αλλιώς τα εκ παραδρομής δεν ισχύουν και δεν πρέπει να ισχύ­ουν. Δυστυχώς όμως συμβαίνουν σε υπουργούς, βουλευτές και άλλους του δημόσιου βίου. Και τα κορόιδα δηλώνουν, φορολογούνται, αρμέγονται.

Θέλω να κάνω ένα απλό ερώτημα στον πρωθυπουργό, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών: Αν όλοι οι Έλληνες εκ παραδρομής ξεχάσουμε να δηλώσουμε φέτος κάποια εισοδήματα μας, θα τιμωρηθούμε του χρό­νου; Κι αν ΝΑΙ, γιατί δεν τιμωρούνται οι ξεχασιάρηδες υπουργοί, βουλευτές, γραμματεία, φαρισαίοι; Κάθε απάντηση δεκτή, άσε που δεν θα υπάρξει, γιατί υπάρχει η συνείδηση σε όλους του ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΑΣ.

Ο έντιμος φορολογούμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια: