09 Σεπτεμβρίου, 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΑ ΗΣΑΝ, ΠΟΥ ΕΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

image

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Σου παραθέτουμε την απάντηση του κ. Πυλαρινού σε Εβδομαδιαία Εφημερίδα των Αθηνών που ίσως δεν κατάλαβε καλά; τι τον ρωτάμε εμείς και ο Διευθυντής της. Εμείς και η Εφημερίδα δεν ρωτήσαμε ποιός πλήρωσε τα νοσήλεια του Μακαριστού. Εμείς ρωτήσαμε ξεκάθαρα, τι έγιναν τα χρήματα που έδωσαν στο χέρι οι Ομογενείς μας στο Μαϊάμι στον τότε Αρχιεπίσκοπο. Τα συμπεράσματα από την απάντηση δικά σου.

Voiotosp.blogspot.com

_____________________________

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Μόλις σήμερα έλαβα γνώση του δημοσιεύματος σας της 16ης Ιουλίου 2010 με το οποίο ερωτάτε μεταξύ άλλων προσώπων και εμένα - για τις δαπάνες νοσηλείας στις ΗΠΑ το τέλος του 2007, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ως Γενικός Διευθυντής (την περίοδο εκείνη) των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) σας πληροφορώ ότι, το σύνολο των δαπανών το οποίο κατεβλήθη προήλθε κυρίως από το κράτος (Υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας) και δευτερευόντως από την Εκκλησία της Ελλάδος με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων Της (της Διοικούσης Επιτροπής και της Ιεράς Συνόδου).

Εν προκειμένω και εξ όσων γνωρίζω, ουδείς τρίτος, ομογενής ή μη έδωσε ή απέστειλε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την μετάβαση ή την νοσηλεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου προ ή μετά την επιστροφή του από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, σε πρόσωπα ή στις υπηρεσίες της ΕΚΥΟ των οποίων είχα την ευθύνη διοικήσεως.

Σας τα γνωστοποιώ όλα αυτά με την δέουσα σαφήνεια προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων οι οποίες δύνανται να προκληθούν στους αναγνώστες των «ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από το εν λόγω δημοσίευμα.

Εν κατακλείδι επιθυμώ ιδιαιτέρως να σας τονίσω, ότι παρόμοια δημοσιεύματα χωρίς διασταύρωση στοιχείων μπορούν να προκαλέσουν έμμεσα, εκτός από «ερωτήματα» και βλάβη σε ανθρώπους οι οποίοι εύορκα υπηρέτησαν επί δεκαετία την Εκκλησία της Ελλάδος και ετίμησαν με τις διαφανείς πράξεις τους τον εκδημήσαντα μεγάλο Αρχιεπίσκοπο.

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2010

Με τιμή

Κωνσταντίνος Δ. Πυλαρινός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: