16 Σεπτεμβρίου, 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ;

AGIA SOFIA Αγαπητέ Επισκέπτη του blog,

Επειδή πολλοί μας ρωτούν εάν θα λειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη στις 17/9/2010 και τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος περί αυτού, σου παραθέτουμε την δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Δ.Ι.Σ Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου όπου μεταξύ άλλων είπε για το συγκεκριμένο θέμα: Τις τρεις ημέρες των πρώτων Συνεδριάσεων της νέας Συνοδικής Περιόδου 2010 – 2011 ουδείς λόγος επί του θέματος εγένετο.

Ερωτηθείς δε και άλλος Μητροπολίτης της προηγουμένης Δ.Ι.Σ. ανέφερε ότι: Ουδέποτε συνεζητήθη, ούτε καν υπήρξε επιστολή σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και δεν γνωρίζει τίποτα για το εγχείρημα. Η Αρχιγραματεία δε της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέδωσε ανακοίνωση και έχει ως εξής: Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ουδεμίαν γνώση έχει περί δήθεν τελέσεως Θείας Λειτουργίας εις την Αγίαν Σοφίαν και μάλιστα εις συγκεκριμένην ημερομηνίαν εντός του τρέχοντος Έτους, και επομένως αι σχετικαί διαδόσεις είναι απλώς φήμαι, αβάσιμοι και ανυπόστατοι.

Αναμένομεν!

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: