13 Σεπτεμβρίου, 2010

Αγιασμούς σε σχολεία της Αθήνας τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (13.09.2010)

image

Τον Αγιασμό σε σχολεία της Αθήνας τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στις 9 το πρωί ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τη Σιβιτανίδειο Σχολή. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής να έχουν υγεία και δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Από την πλευρά της η κυρία Διαμαντοπούλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μακαριώτατος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στη Σιβιτανίδειο Σχολή, μία από τις πιο ιστορικές σχολές της χώρας. "Προσπαθούμε να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Σιβιτανίδειο Σχολή" κατέληξε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος βρέθηκε στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παπάγου και στα 21ο και 165ο Δημοτικά Σχολεία Πατησίων στην Πλατεία Αμερικής, όπου και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του Αντιδημάρχου κ. Ελ. Σκιαδά.

Ο Μακαριώτατος παρότρυνε τα παιδιά να μελετούν για να γίνουν "καλοί και σωστοί άνθρωποι", όπως είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: "Ήρθαμε σήμερα κοντά σας για να νιώσουμε μια οικογένεια". Από την πλευρά της η διευθύντρια του 21ου Δημοτικού Σχολείου κυρία Ιωάννα Χαλκιά είπε, μεταξύ άλλων, ότι η επίσκεψη του Μακαριωτάτου αποτελεί "μεγάλη τιμή και ευλογία" για το σχολείο που βρίσκεται σε αυτή την ιστορική περιοχή όπου μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη και έζησε η Λέλα Καραγιάννη.

Τέλος, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε τη μεγάλη του χαρά επειδή, όπως είπε, "στην κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος". "Ενας άνθρωπος", όπως είπε, "που αποδεικνύει εμπράκτως και καθημερινά την αγάπη και τον αγώνα του για τους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας τα οποία, όπως γνωρίζω πολύ καλά, δεν θέλει να δημοσιοποιούνται".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: