10 Αυγούστου, 2010

Ο ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ πρ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης ο οποίος υπέστη εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο,  που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ.Δημήτρης Τσόγκας, είπε πως,  «η κατάσταση του ασθενούς είναι σοβαρή, η καρδιά και τα νεφρά λειτουργούν, oι πνεύμονες παρουσιάζουν ένα πρόβλημα, δεν σιτίζεται και δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον». Όπως δήλωσε ο κ.Τσόγκας «είναι ενθαρρυντικό ότι δεν έχει πυρετό».

Με αγωνία παρακολουθεί την πορεία της υγείας του κ.Αυγουστίνου και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Είναι και η ηλικία του, Έχεις όλες τις περιποιήσεις και την φροντίδα των ιατρών αλλά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη» δήλωσε ο κ.Θεόκλητος και προσθέσε:

«Για εμάς ο γέροντας είναι τόσο αγαπητός, υπηρέτησε 33 χρόνια, έκανε ένα σημαντικό έργο, ιδρύματα, ορφανοτροφεία, τόσα πολλά καλά έργα και όλος ο κόσμος έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του. Όλοι προσευχόμαστε να τον βοηθήσει ο Θεός να το ξεπεράσει. Η σκέψη όλων είναι μαζί του».

Κοντά στον ηλικίας 104 ετών Ιεράρχη, που δίνει τη μεγάλη μάχη, βρίσκονται πολλοί Κληρικοί καθώς και πολλά πνευματικά του παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: