10 Αυγούστου, 2010

Σε απολογία ο υπάλληλος για την "υπόθεση υπεξαίρεσης" από τον λογαριασμό της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου 10/8/2010

Πύλη Συνοδικού Μεγάρου

Σε απολογία αποφάσισε να καλέσει τον υπάλληλο του Γραφείου Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου, από τον οποίο έχουν αφαιρεθεί τα καθήκοντά του επειδή φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης σημαντικού χρηματικού ποσού από τον ειδικό λογαριασμό της Αρχιγραμματείας, το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Εκκλησιαστικών Οργανισμών, που στην προκειμένη περίπτωση ενεργεί ως Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στο Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, στη Μονή Πετράκη, προεδρεύει ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμονας και συμμετέχουν ο π.Λεωνίδης Ψαριανός, υπάλληλος της Αποστολικής Διακονίας και ο κ.Διονύσιος Σταθουλόπουλος, υπάλληλος της ΕΚΥΟ.

Αφού εξέτασαν το πόρισμα του ανακριτή της υποθέσεως, π.Γεωργίου Φραγκιαδάκη, γραμματέα της Νομοκανονικής Επιτροπής καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα αποφάσισαν να καλέσουν τον υπάλληλο του Συνοδικού Μεγάρου να απολογηθεί στις 24 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση απασχόλησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τη συνεδρίασή της τον περασμένο Ιούνιο οπότε και αναγνώστηκε σχετική αναλυτική αναφορά του Αρχιγραμματεύοντος Αρχιμ. π.Μάρκου Βασιλάκη. Επίσης απασχολεί και τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες Ασφαλείας που διεξάγουν παράλληλη έρευνα και ανακρίσεις.

Όπως σχολίασαν εκκλησιαστικοί κύκλοι, «θα ακολουθηθεί η τάξη και το γράμμα των κανονισμών προκειμένου να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να προσβληθεί η διαδικασία από οποιονδήποτε. Θα λάμψει η αλήθεια».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: