03 Αυγούστου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Οι όσιοι πατέρες Ισαάκιος, Δαλμάτιος και Δάνετος. Οι άγιοι δια των αρετών της εγκράτειας και νηστείας εστερέωσαν την ορθόδοξον χριστιανικήν πίστιν. Ο άγιος Ισαάκιος προφήτευσεν τον θάνατον του βασιλέως Ουάλη.

2) Ο άγιος Στέφανος Πάπας της Ρώμης. Ο άγιος Στέφανος σαν αρχιερεύς στη Ρώμη κατά τα έτη των μεγάλων διωγμών των Χριστιανών, πολλούς εβοή-θησε και προσαχθείς ενώπιον του ειδωλολάτρου ηγεμόνος, εκρήμνισε δια της προσευχής του τον ναόν του Άρεως. Από το θαύμα τούτο οι στρατιώτες του ηγεμόνας, εφοβήθησαν έφυγαν και ο άγιος έμεινε ελεύθερος. Μετά από αυτά ο ηγεμόνας τους ξανασυνέλαβε τον άγιον και αφού τον εβασάνισε σκληρά τον απεκεφάλισε.

3) Η αγία Σαλώμη η μυροφόρος. Ετελείωσε τον βίον της ειρηνικά.

4) Ο άγιος Ιωάννης ο ομολογητής ηγούμενος Παταλαραίας.

5) Η αγία Θεοκλήτω η Θαυματουργός. Κατά τον βίον της ήταν πρότυπον αρετής και πολλούς εθεράπευσεν. Προείπεν το τέλος της και λείψανόν της ε-θαυματούργει.

6) Ο άγιος Ασίκιος ο Θαυματουργός ο Ρώσος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1887 πέθανε ο ήρωας της ελληνικής επανα­στάσεως θρυλικός μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης.

Η τόλμη του και η αυτοθυσία του αποτελούν φωτεινόν παράδειγμα δια τις νέες γενιές. Εγένετο τρεις φορές Πρωθυπουργός της απελευθερωθείσης Ελλά­δος και πολλές φορές Υπουργός.

Το 1919 ο ελληνικός στρατός δρα δια περιπόλοων.

Το 1920 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία συνεχίζει την επίθεσιν της ενα­ντίον των Τούρκων στο Σιμάβ Ντάγ.

Το 1921 οι μαχόμενες ελληνικές δυνάμεις της Μ. Ασίας, συνάπτουν σφο­δρές μάχες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στον τομέα του Σαγγαρίου.

Το 1922 οι εμπόλεμοι Έλληνες και Τούρκοι στη Μ. Ασία δρουν δια πυρο­βολικού και περιπόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: