24 Αυγούστου, 2010

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 24/8/2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΤΕΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

image

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Επειδή κάποιες εφημερίδες, δηλαδή τρεις τον αριθμό επιμένουν να αναμασούν, το δήθεν σκάνδαλο της Εκκλησιαστικής περιουσίας και δη κάποιου οικοπέδου στην Βουλιαγμένη το έτος 2009, την απάντηση τη δίδει τεκμηριωμένη από τα Ιωάννινα ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος. Ο Μακαριώτατος κατά πληροφορίες μας, αναμένει το Πόρισμα του κ. Εισαγγελέα και θα πράξει αναλόγως. Η Δήλωση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων έχει ως ακολούθως:

«Το ζήτημα της συμβιβαστικής εκποιήσεως ακινήτου της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη, που κατεπατείτο επί δεκαετίες, είναι γνωστό και έχει εξαντληθεί πλήρως, ως προς την κανονικότητα των διαδικασιών και την ωφελιμότητα του αποτελέσματος της εκποιήσεως αυτής για την Εκκλησία, από τα αρμόδια όργανα Αυτής, που κατά το Σύνταγμα και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας διοικούν και διαχειρίζονται την περιουσία Της.

Το όλο θέμα της πωλήσεως έχει εγκριθεί από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο πριν και μετά από τη διενέργεια της σχετικής πωλήσεως, για την οποία ετελέσθησαν όσα ο νόμος προβλέπει αλλά και τα Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Ολομέλεια Συμβουλίου Επικρατείας, Ολομέλεια του Αρείου Πάγου) έχουν κρίνει ως νόμιμα. Συνεπώς για την Εκκλησία ζήτημα απιστίας των οργάνων Της, επί του ζητήματος αυτού, δεν τίθεται. Αντιθέτως δε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη Της προς τα κληρικά και μη μέλη Της, που χειρίστηκαν τα σχετικά ζητήματα.

Αναμένω δε, με εμπιστοσύνη προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, το πόρισμα της δικαστικής διερευνήσεως του θέματος, που ασφαλώς θα αναδείξει τις ευθύνες και τα συμφέροντα όσων ανεκίνησαν το ζήτημα. Με την ευκαιρία, επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι το εκκλησιαστικό έργο, φιλανθρωπίας και κοινωνικής ωφελιμότητας, είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την αυτονόητη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την άντληση των σχετικών πόρων, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχουμε υποσχεθεί».

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: