28 Ιουνίου, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ ΤΗΝ 19ην ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Η ατζέντα της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου

με τον πρόεδρο της Κομισιόν

image 

Την ευκαιρία μιας ασυνήθιστης πρόσκλησης – πρόκλήσης 

ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος,  ο οποίος στις 19 Ιουλίου

θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Μανουέλ Μπαρόζο.

ieronimos Υπό το φως της κρίσης και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Εκκλησία, η επίσκεψη στις Βρυξέλλες έρχεται σε μια συγκυρία που χρωματίζεται από μια αλλαγή πλεύσης στο ενδοεκκλησιαστικό σκηνικό, όπως προκύπτει απο ορισμένες πρόσφατες συμβολικές κινήσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται νέοι αρχιερείς. Ειδικότερα, η πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής και η αποδοχή της από την πλευρά του κ. Ιερώνυμου έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Δεν αφορά μόνο στον αρχιεπίσκοπο, αφού στις Βρυξέλλες αναμένεται να μεταβεί και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος το πιο πιθανόν και άλλοι εκκλησιαστικοί ηγέτες. Είναι αυτονόητο ότι η συνάντηση προσφέρει την ευκαιρία για μια ανταλλαγή απόψεων, αλλά εν πρώτοις ενός διαύλου επικοινωνίας που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία.

Θέματα που ξεκινούν από την εγχώρια οικονομική κρίση και φθάνουν μέχρι τις δυνατότητες παρέμβασης της Εκκλησίας με ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με έμφαση στις δεινά δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, αναμένεται να αποτελέσουν το πλαίσιο της ατζέντας των συζητήσεων.

Η επίσκεψη δεν πρόκειται, όπως σχολιάζεται, να είναι ούτε εθιμοτυπικού χαρακτήρα ούτε επιπέδου δημοσίων σχέσεων, αλλά μια προσπάθεια να καταστεί σαφές στους Κοινοτικούς αξιωματούχους ότι υπάρχει ένα έδαφος δραστηριότητας με απτές, διαφανείς και ελέγξιμες πρωτοβουλίες, μακριά απο προγράμματα και πόρους-πόλους έλξης για τους επιτηδείους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ταξίδι του κ. Ιερώνυμου στις Βρυξέλλες ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης στη διάρκεια της προ ημερών επίσκεψης στην Αρχιεπισκοπή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: