06 Μαΐου, 2010

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (6/5/2010).

clip_image00117

image 

ΑΜΑΝ ΒΡΕ ΣΩΤΗΡΙΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Ο υπογράφων ως φιμωθείς 17/3/2010 Σωτήρης Τζούμας, επληροφορήθην πως λίαν συντόμως θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του με την ονομασία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Χαίρομαι που οι άνθρωποι κατά καιρούς αλλάζουν και που προσπαθούν, έστω και μετά θάνατον του ευεργέτη τους να τον υμνήσουν δήθεν μέσα από ένα βιβλίο, πάντα όμως για δικό τους οικονομικό όφελος.

Είναι δυνατόν να έχει ξεχάσει τι έγραφε και τι έλεγε για τον μακαριστό ο Σωτήριος; Σου υπενθυμίζω αγαπητέ επισκέπτη του blog μερικά γιατί θα επανέλθουμε μετά την έκδοση του βιβλίου. Έγραφε λοιπόν σε άρθρο του, στην Εφημερίδα τα  ΝΕΑ 19 Ιουλίου 2000, πως ο εχθρός του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν είναι απέναντί του αλλά εντός του.

Σε συνέντευξή του, που είχε παραχωρήσει στις 3/3/2005 σε Ιστοσελίδα της Χίου Chiosnews εκτός από πολυλογάς που είπε ότι είναι ο Χριστόδουλος, είπε ότι και αυτός πληρώνει σήμερα τα επίχειρα των πράξεών του, γιατί 7 ολόκληρα χρόνια δεν βγήκε να πει μια καλή κουβέντα για έναν άνθρωπο. Όλους τους πήρε σβάρνα και με το απύλωτο στόμα του γκρέμιζε από όπου και να περνούσε τα πάντα, σαν οδοστρωτήρας. Με αποτέλεσμα σήμερα που έχει ανάγκη να βρεθούν δυο άνθρωποι να πουν μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν, δεν βρέθηκε ούτε ένας.

Και συνεχίζοντας είπε,  αντιθέτως, είδαμε τον Άρη Δαβαράκη, έναν πνευματικό άνθρωπο, να περνάει μια κρίση με το εστιατόριο - μπαρ που διαθέτει και ξεσηκώθηκαν 150 διανοούμενοι να τον υπερασπιστούν. Και όμως για τον πνευματικό πατέρα της ορθοδοξίας δεν βρέθηκε ούτε ένας πνευματικός πατέρας να πει μια κουβέντα. Και αυτό για μένα είναι πολύ απογοητευτικό για τους ανθρώπους της διανόησης, αλλά και για το πώς τα κατάφερε ο Χριστόδουλος όλα αυτά τα 7 χρόνια. Και αυτό είναι μια απογοήτευση.

Και καταλήγει λέγοντας πως ο Χριστόδουλος χρειάζεται να είναι πιο γρήγορος στα αντανακλαστικά του και αυτά που έχει υποσχεθεί να τα πράξει, να τα υλοποιήσει γρηγορότερα και να αγκαλιάσει την Ιεραρχία....

Επειδή όμως υπάρχουν πολλά κείμενα και επιστολές του Σωτήρη Τζούμα θα σταθώ σήμερα μόνο σε μια επιστολή του, που είχε στείλει σε κάποιο Δημοσιογράφο 1/11/2002, όπου μεταξύ άλλων του έγραφε: Επιμένω να λέγω μόνο Επίορκοι και ρουφιάνοι θα μπορούσαν να πουλήσουν τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά που έγραφε τότε τον αντιπροσωπεύουν σήμερα; Εάν ναι γιατί αυτός σήμερα πουλάει τα λεγόμενα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και γίνεται ο ίδιος Επίορκος και ρουφιάνος;

Καλή μελέτη στο βιβλίο του και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: