13 Μαΐου, 2010

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Ε.ΚΥ.Ο ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ 13/5/2010

clip_image001

image

image Ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης σε αγωγή του, προς την Κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ η οποία κάνει συστηματικά προσωπική επίθεση εις βάρος του, και πάντα με άγνωστο συντάκτη, τονίζει ότι «όλα τα δημοσιεύματα καθίσταται προφανές πως ο σκοπός του αγνώστου συντάκτη δεν είναι η αληθής και αντικειμενική πληροφόρηση των αναγνωστών, αλλά η ευθεία και εμπαθής προσβολή, επίθεση και διαπόμπευση της τιμής και προσωπικότητάς μου». Επίσης, ο κ. Ζαμπέλης τονίζει ότι «όλο αυτό τον καιρό επεδείκνυα πρωτόγνωρη υπομονή, δεν αντιδρούσα παρά τις προσωπικές επιθέσεις στην τιμή και την υπόληψή μου για το καλό και την ηρεμία της Εκκλησία της Ελλάδος».

Η σταγόνα όμως ξεχείλισε όταν πρόσφατο δημοσίευμα της Εφημερίδας, αναφέρετε στην ταινία «Νήσος» που προβάλει έναν κληρικό ομοφυλόφιλο, τονίζοντας ότι η εν λόγω ταινία έγινε με την «ευγενική διευκόλυνση» του στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου και διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Ζαμπέλη και της Μητρόπολης Σύρου. Ο κ. Ζαμπέλης, απαντώντας μέσα από την αγωγή του, στα «ανήθικα, επαίσχυντα ψεύδη» όπως τα χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαι έγγαμος με δύο παιδιά και πρώτη φορά στη ζωή μου μού προσάπτουν ότι προάγω την ομοφυλοφιλία! Τα λιβελογραφήματα αυτά καταδεικνύουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το γεγονός πως υπάρχει στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό μου χωρίς μάλιστα ειρμό και τακτική, αλλά με τη λογική «τον χτυπάμε με κάθε τρόπο». Σκοπός των αντιδίκων είναι η συκοφάντησή μου και μόνο.

Η εμπάθειά τους έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που μετέρχονται κάθε μεθόδου και ξεμπροστιάζει τη δημοσιογραφική τους «γύμνια». «Διότι ένας ελαχίστως συνετός δημοσιογράφος δεν θα υπέπτιτε στην γκάφα ολκής του ανωνύμου συκοφάντη και των εργοδοτών του. Θα φρόντιζε να ερευνήσει και να καταλάβει πως ο Ζαμπέλης, ο οποίος αναφέρεται στους τίτλους τέλους της εν λόγω ταινίας, πρόκειται για τον συνεπώνυμό μου Αντώνιο Ζαμπέλη του Δημητρίου, Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Φάρου» της νήσου Σίφνου…. Οι αντίδικοι είναι επικίνδυνοι στο να ασκούν τέτοιου είδους δημοσιογραφία χωρίς κανενός είδους έρευνα, προσβάλλοντας άκριτα και αυθαίρετα ανθρώπινες τιμές και υπολήψεις», συνεχίζει ο κ. Ζαμπέλης.

Στην αγωγή που έχει καταθέσει κατά της Εφημερίδας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ξεκαθαρίζει με λεπτομέρειες την πραγματική εικόνα της υποθέσεως. Όσον αφορά την προσβολή της τιμής και της προσωπικότητας του τονίζει μεταξύ άλλων: «Τα δημοσιεύματα αυτά έπληξαν ανά το Πανελλήνιο και σε όλη την Εκκλησία τη φήμη και το κύρος μου, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο της μέχρι σήμερα δραστηριοποίησής μου, δηλ. τον τραπεζικό κλάδο. Δέχθηκα πολλές ερωτήσεις αλλά και παροτρύνσεις από Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και λοιπά μέλη της Εκκλησίας να απαντήσω επιτέλους στα λιβελογραφήματα των αντιδίκων.

Η μέχρι τώρα επιλογή μου να μην απαντήσω στα ασύστολα ψεύδη των δημοσιευμάτων όχι μόνο δεν έθεσε φραγμό στη δημοσιογραφική συκοφαντία αλλά όλως αντιθέτως αποτέλεσε αφορμή γι΄ αυτόν τον ανώνυμο συντάκτη να επιτείνει την ένταση και το ύφος της επίθεσης, προκαλώντας με σε διάλογο μαζί του. Η συμπεριφορά αυτή υπερβαίνει το μέτρο της ελευθεροτυπίας. Όλα τα πραγματικά περιστατικά που περιλαμβάνει στο ως άνω δημοσίευμα η εφημερίδα είναι ψευδή και τα περιέλαβαν εν γνώσει της αναληθείας τους, προκειμένου να πείσουν τους αναγνώστες τους και να αυξήσουν την κυκλοφορία της εφημερίδας τους εις βάρος εμού προσωπικά και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επικαλέσθηκαν μέχρι και ροζ ιστορίες περί προώθησης εκ μέρους της ομοφυλοφιλίας. Σκοπός τους είναι να βάλλουν κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και εγώ αποτελώ τον εύκολο στόχο ως λαϊκός….».

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ κ. Ζαμπέλης, προσθέτει τα εξής: «η εμπάθεια με την οποία με αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, οι συγγραφείς αυτών και η εν λόγω εφημερίδα γενικότερα πηγάζει από το γεγονός πως η Εκκλησία εκσυγχρονίζεται, για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις των καιρών. Η δυσφήμησή μου εκ των παραπάνω αντιδίκων είχε σκοπό (και σχεδόν απόλυτα το επέτυχε) να με διαβάλει, να με παρουσιάσει ως αφερέγγυο, παράνομο, αναξιόπιστο πρόσωπο, που μάλιστα δεν σέβεται τις θεσπισμένες διαδικασίες και όργανα, ενεργεί κρυφίως έναντι των Μακ. Αρχιεπισκόπου και των λοιπών Μητροπολιτών, που συγκροτούν τα όργανα διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο οποίος μάλιστα «συνελήφθην» μετά τις υποτιθέμενες παρανομίες μου και έπαυσα να απολαύω της εμπιστοσύνης τους».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο κ. Ζαμπέλης από την σοβαρή ηθική βλάβη που έχει υποστεί, της άδικης συμπεριφοράς του ανώνυμου συντάκτη της εφημερίδας, όσον αφορά την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, ζητά χρηματική ικανοποίηση από τα αστικά δικαστήρια. Σε περίπτωση επιδίκασης των χρημάτων (το ποσό που ζητά) από το Δικαστήριο, τα χρήματα θα διατεθούν για να απαλύνουν τον πόνο αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, στα ακόλουθα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα:

Στο υπό ίδρυση Ίδρυμα Νεότητας για τοξικομανείς της Ι.Α. Αθηνών, στη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για σκοπούς φιλανθρωπικούς, στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ι.Μ. Ιωαννίνων, στο «Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων» της Ι.Μ. Θηβών, στο Γηροκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» της Ι.Μ. Σπάρτης,  στη Εκκλησία της Ελλάδος για διάφορα κοινωφελή έργα, στο Δήμο Σιφνίων, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Παναγία Εξαμπέλων Σίφνου», σε Οίκο Ευγηρίας της Ι.Μ Σύρου, στο Ίδρυμα Άσυλον Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» της Ι.Μ. Μεσσηνίας, καθώς και ένα πόσο για το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: