27 Απριλίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

image_thumb136444_thumb1_thumb1_thum[1]

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος ιερομάρτυς Συμεών. Ένας εκ των τεσσάρων γιών, του Ιωσήφ του Μνηστήρος, τους οποίους εγέννησε με την προηγούμενην γυναίκα του. Τούτον αγάπησε ο Κύριος Ιησούς Χριστός και κατεδέχθη να ονομάζεται αδελ­φός Αυτού κατά σάρκα καθόσον ο Ιωσήφ ενομίζετο μόνον πατήρ του.

Ο Χρι­στός έχρισε αυτόν ιερέα, ίνα κηρύττη την παρουσίαν αυτού επί της γης και με­τά τον αδελφόθεον Ιάκωβον έγινε δεύτερος πατριάρχης Ιεροσολύμων και ε-ποίμανε στον θρόνον σαν γνήσιος μαθητής του Χριστού. Ο άγιος ήταν ναός του Αγ. Πνεύματος και κατεκρήμνισε τους ναούς των ειδώλων και τους ειδωλολά­τρες Ιουδαίους ωδήγησεν εις το φως της Θεογνωσίας. Υπέμεινε διάφορα βά­σανα δια την πίστιν του Χριστού και εσταυρώθη εις ηλικίαν 120 ετών.

2) Ο άγιος ομολογητής Ιωάννης. Καταγόταν από τη Συρία και από 9 χρόνια έγινε μοναχός και τέλος έγινε ηγούμενος της μονής των Καθαρών.

3) Ο άγιος Ποπλίων. Δια μαχαίρας ετελειώθη.

4) Ο άγιος Ευλόγιος. Δια την αρετήν της φιλοξενίας του απεκλείθη Ξενοδό­χος και έζησε στη Θηβαΐδα της Αιγύπτου.

5) Ο άγιος Λολίων ο νέος, ο οποίος εμαρτύρησε συρόμενος κατά γης μέχρις ότου εξεδήμησε εις Κύριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1897 συνεχίζονται οι μάχες Ελλήνων και Τούρκων στη Θεσσαλία.

Το 1917 εις Σκρα της Μακεδονίας γίνεται σφοδρότατη μάχη μεταξύ ελληνι­κού στρατού και Γερμανοβουλγάρων. Οι ελληνικές δυνάμεις προχωρούν και καταλαμβάνουν τις υπό του Γενικού συμμαχικού στρατηγείου ωρισθείσες θέ­σεις.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δέχεται μικροεπιθέσεις άτακτων Τούρκων.

Το 1921 σε ολόκληρο το μέτωπο της Μ. Ασίας σημειώνεται δράση περιπό­λων.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία συνάπτει μάχες με άτακτα και τακτικά τουρκικά αποσπάσματα.

Το 1941 ο γερμανικός στρατός εισέρχεται στην Αθήνα. Ευθύς με την είσο­δο των Γερμανών η πόλι στερήθηκε τα πάντα ακόμα και το ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: